En stribe dankort-automater er blevet sprængt – nu jagtes manden med guldmasken og hans medsammensvorne

Siden den 17. august og til og med den 20. september har en særdeles mobil røverbande, der har specialiseret sig i at sprænge hæveautomater i luften, huseret i det nordlige Jylland og på Sjælland.

 

Ifølge Nordjyllands Politi er der tale om fem angreb på hæveautomater, der enten er blevet sprængt i luften eller forsøgt på det.

 

Fremgangsmåden er hver gang den samme, ligesom gerningsmændene hver gang også har efterladt den samme type spor, oplyser politikommissær Sune Myrup, Nordjyllands Politi, i en pressemeddelelse.

 

Således er der ved alle sprængninger blandt andet brugt gas.

 

”Der er et sammenfald i sporene, som giver os gode grunde til at tro, at det er de samme gerningsmænd til alle bokssprængningerne,” forklarer Sune Myrup.

 

Overså et overvågningskamera

Ved nogle af bokssprængningerne har banden sprøjtet maling på overvågningskameraerne, men i Hundested den 29. september overså de et af kameraerne ved Nordea Bank. Og det gav politiet en række fotos.

 

Alle bandens medlemmer er maskerede, men der er alligevel ifølge Sune Myrup kommet nogle intereressante detaljer frem.

 

Således har den ene af gerningsmændene en ret fremtrædende tatovering på halsen, medens en anden har en ligeledes særpræget maske for ansigtet. Desuden er der efterladt gardinstykker, som Sune Myrup henviser til kan være et væsentlig spor:

 

”Det er vores opfattelse, at gardinerne er så specielle, at de kan genkendes. Måske af tidligere ejere. De kan være fjernet fra sommerhus, hytte eller anden boligform.”

 

Ligeledes er en hættetrøje, som den ene af de tre bandemedlemmer var iført under sprængningen i Hune den 8. september, ret speciel med nummer 51 på brystet.

Læs også
Tre mørklødede mænd væltede kvinde omkuld og stjal hendes ting – hjælp politiet med at finde dem

 

”Det er vore opfattelse, at trøjen er identisk med en trøje fra en amerikansk hjemmeside,” forklarer politikommissæren og oplyser, at politiet endnu ikke har fundet frem til en eventuel dansk importør.

 

Her huserede banden:

Den første sprængning af pengeautomater blev gennemført mod Eurospar i Frederiksværk den 17. august klokken 02:40. Her var der intet udbytte.

 

Dagen efter den 18. august var banden rykket nord for Limfjorden og gennemførte en sprængning mod hæveautomaten ved Dagli’Brugsen i Blokhus. Her blev udbyttet formentlig ødelagt af en rød farvepatron.

 

Den 8. september gik det atter løs oppe ved Blokhus. Klokken 07:07 sprængte banden en hæveautomat ved Spar supermarked i Hune, der er næsten sammenvokset med Blokhus. Her fik banden et større udbytte.

 

Herefter gik turen til Sjælland, hvor banden den 15. september uden held forsøgte at sprænge sig ind i hæveautomaten hos Nordea Bank i Hundested.

 

Læs også
Så mange asylansøgere i Danmark blev sidste år dømt overtrædelser af straffeloven – herunder for drab og voldtægter

Til gengæld var der fem dage senere et større udbytte at hente, da banden den 20. september klokken 02:34 sprængte hæveautomaten hos Eurospar i Hvide Sande.

 

Nordjyllands Politi vil meget gerne høre fra folk, der kan hjælpe politiet på sporet gennem blandt andet gardinstykket, trøjerne, ansigtsmasken og tatoveringen på halsen, og som i øvrigt har set eller hørt noget. Politiet kontaktes på telefon 114.

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs også
Tre modbydelige sager om voldtægt og drab har skabt international debat om indvandring og kriminalitet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs også
Nye tal: Medens kriminaliteten falder generelt, stiger volden og antallet af voldtægter dramatisk – men det snakkes der helst ikke om

 

 

 

 

 

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…