Politiet har jagtet ham i både Grenå og Aalborg: Men så fik de italienske myndigheder et praj …

You Tube

Den italienske indenrigsminister, Marco Minniti meddelte her til formiddag, at italiensk politi har skudt og dræbt den den 24-årige tuneser Anis Amri, som er formodede terrorist bag massakren på julemarkedet i Berlin i mandags.

 

Det skete samtidig med, at det ifølge Ritzau her til formiddag var ude over hele Europa, at Nordjyllands Politi med et stort opbud ledte efter en mand i Aalborg, der angiveligt svarede til signalementet på Anis Amri.

 

Betjent såret under skudvekslingen

Det var under en rutinekontrol, at den formodede tunesiske terrorist blev opdaget.

 

Han var ifølge Ritzau blevet prajet af en politipatrulje klokken 3 i nat i en forstad til Milano, hvorpå han trak sin pistol. Under det efterfølgende skyderi er han blevet dræbt.

 

Under skudvekslingen er en betjent blevet ramt i skulderen, og under pressemødet fortalte indenrigsminister Marco Miniti, at betjenten nu er indlagt på et hospital.

 

”Takket være folk som ham, vil det være muligt for italienerne at holde en god jul,” sagde indenrigsministeren ifølge Ritzau under pressemødet.

 

Ifølge italienske medier, som Ritzau referer til, skulle myndighederne forud for skudvekslingen have fået et praj om, at Anis Amri skulle befinde sig en forstad til Milano.

 

Dræbte 12 og sårede 50 under angreb på julemarked

Tysk politi mener at have uigendrivelige beviser for, at det var den nu dræbte Anis Amri, der var den formodede gerningsmand bag terrorangrebet på julemarkedet i Berlin i mandags, hvor han med en 40 tons tung lastbil brasede ind i det tæt befolkede julemarked og dræbte tolv og kvæstede omkring 50 mennesker.

 

Forinden havde han dræbt lastbilens polske chauffør, som han havde stjålet lastbilen fra, og som forsøgte at stoppe ham. Ifølge tysk politi tyder alt på, at der har fundet et slagsmål sted i lastbilens førerkabine, og som endte med, den polske chauffør blev skudt.

 

Læs også
Afrikansk indvandrer satte ild til bus, hvor skolebørn var lukket inde – det skete i protest mod stram udlændingepolitik

Nordjyllands Politi har afblæst aktionen

Efter meddelelsen om, at den formodede terrorist er blevet skudt og dræbt i Milano, har Nordjyllands Politi neddroslet aktionen i Aalborg.

 

Politiet fik klokken ni i formiddags en henvendelse fra en hundelufter, der havde set en mand, der angiveligt svarede til signalementet på den efterlyste Anis Amri.

 

I en pressemeddelelse oplyser Nordjyllands Politi, at man tager den slags henvendelser meget alvorligt og rykkede derfor straks ud med store politistyrker til området omkring Eternitten, hvor manden skulle være blevet set.

 

”Det viste sig ikke at være tilfældet, men vi tog ingen chancer, og derfor rykkede vi straks ud til området og påbegynde en stor indsats,” siger vicepolitiinspektør Poul Severinsen, Nordjyllands Politi i pressemeddelelsen.

 

Natten til torsdag blev den formodede terrorist efter en henvendelse fra flere personer i Grenå ligeledes eftersøgt af en større politistyrke med hunde og helikopter i området omkring Grenå Havn.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…