Politiets færdselskontrol viser, at beboerne i Gellerup-ghettoen gør, hvad der passer dem i trafikken – se striben af groteske eksempler

I alt ni mand og én narkohund foretog torsdag færdselskontrol i Gellerup i Aarhus Vest.

 

”Det blev desværre en aften med alt for mange sager, så det er vigtigt, at vi stadig holder et vågent øje med færdselskulturen i området,” siger leder af lokalpolitiet, Jens Espensen til Gellerup Web-portal. (gellerup.nu)

 
 
Ifølge Østjyllands Politis døgnrapport resulterede trafikkontrollen i 32 sager, heraf 13 klipsager.

 

Der var 9 hastighedssager, hvoraf de syv var til klip og to til betinget frakendelse.

 

Rekorden var på 97 km/t. på Gudrunsvej mod tilladt 50 km/t. Føreren havde haft kørekort i cirka 2 år, men havde inden mødet med politiet i Brabrand allerede skrabet sig 3 klip sammen – så nu venter der en karriere på cykel.

 

En anden ung bilist med cirka 1 års anciennitet kørte 110 km/t. på en strækning med tilladt 70 og sluttede af med at køre over for rødt lys. Her venter et kørselsforbud og en tur tilbage til kørelæreren.

 

Én motorcyklist, der havde kørselsforbud grundet tidligere klipsager, kørte 82 km/t på Silkeborgvej mod tilladt 60 km/t. og valgte efterfølgende under flugt fra politiet at køre over for rødt lys. Der venter en bøde på ca. kr. 10.000 og efterspil med kørekortet, han ikke havde..

 

Tre fik klip for fremkørsel ved rødt lys.

 

Én fik klip for ulovlig overhaling.

 

Tre kørte bil eller motorcykel uden at have erhvervet kørekort.

 

11 fik bøde for manglende brug af sele – heraf to, hvor børn ikke var spændt fast (2 klipsager).

 

Læs også
Dannebrog: Folkets flag og et nationalt symbol – en bog skrevet med et varmt, dansk hjerte

Fem benyttede mobiltelefon under kørsel.

 

Én blev sigtet for overtrædelse af straffeloven ved meget grov tale til politipersonale.

 

På Edwin Rahrs Vej kom et par unge mennesker kørende og ved synet af politiet valgte de at smide bilen og løbe derfra. Narkohunden fandt efterfølgende et par gram hash, som de havde nået at smide under flugten.

 

Det bliver værre og værre

Det er blot 2 måneder siden, at Østjyllands Politi sidst var på kontrol i Gellerup. Den 29. januar resulterede kontrollen i 21 overtrædelser fordelt på 16 sigtede. Blandt andet 13 klip i kørekortet og tre sager til kørselsforbud/betinget frakendelse af førerretten. (gellerup.nu)

 

Kontrollen torsdag bød altså på en stigning på mere end 50 procent. Og i forhold til kontrollen i januar måned en stigning på mere end 100 procent.

 

18. januar resulterede kontrollen i 14 sager, hvor de alvorligste var en kørsel uden førerret, en hastighedsoverskridelse der resulterede i en betinget frakendelse af kørekortet, samt fem sager der medførte et klip i kørekortet. (gellerup.nu)

Læs også
En guide til Grundtvig

 

Med SÅ mange alvorlige færdselsovertrædelser i Gellerup, skulle man tro, at Østjyllands Politi ville intensivere kontrolindsatsen i Gellerup, men det gør man tilsyneladende ikke. Ifølge politiets døgnrapporter afvikler man cirka en om måneden.

 

Man kan kun gisne om, hvorfor Østjyllands Politi tager det stille og roligt til trods for 32 sager på få timer. En forklaring kan være, at sådan har det været i årtier, og selvom politiet laver periodiske kontroller, ændrer det intet på ”færdselskulturen” i Gellerup.

 

En anden forklaring kan være, at Østjyllands Politi for alt i verden ikke vil forskelsbehandle i forhold til andre bydele. Men Østjyllands Politi forskelsbehandler i forvejen Gellerup, politiet har nemlig valgt ikke at bruge fotovogne i bydelen – efter alt at dømme, fordi de dyre vogne hurtigt vil blive udsat for hærværk.

 

Det er bare alternativ kørsel

Bydelsportalen GellerupNu skriver om stort og småt i bydelen. Trafikkontrollen torsdag blev naturligvis også omtalt i en artikel med overskriften ”Alt for alternativ færdselskultur”.

 

Dødsensfarlig hasarderet kørsel bliver altså omtalt som alternativ kørsel, formodentlig fordi bydelsportalens journalister ikke vil støde bydelens beboere ved at kalde en spade for en spade.

 

Læs også
Malmø Operaens La Traviata: Helt igennem merveilleux

GellerupNu burde jo have lavet en overskrift, som i utvetydige vendinger gjorde sagens alvor klart. For eksempel: ”Vanvidsbilister gør Gellerup usikker”.

 

Eller man kunne have nævnt, at problemet er inden i en periode, hvor det går den gale vej. Stigninger i færdselssager på 50 og 100 procent burde være en omtale værd.

 

Men nej, sådan er det ikke, når det handler om et af Danmarks største parallelsamfund, hvor det nærmest er forbudt at omtale dagligdagens problemer på en nøgtern og saglig måde. I stedet finder man på kunstige ord som ”alternativ kørsel”.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…