Skandale: Når Danmark hænger på afviste asylansøgere, så er det som regel, fordi de selv nægter at rejse hjem – og fordi myndighederne finder sig i det

You Tube / DR

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) besøgte tirsdag Udrejsecenter Kærshovedgård ved Ikast i Jylland.

 

Ministeren blev taget imod af nogle af udlændingen der bor på stedet. De stod ude ved vejen med et stort banner hvorpå de havde skrevet: Vi er ikke kriminelle

 

Da Inger Støjberg ankommer stimler de sammen om hende og fortælle om de forhold de er utilfredse med: Der er kedeligt. Ingen aktiviteter. For dårlig mad. For mange kartofler. Kærshovedgård er ikke ligesom et asylcenter, det er et fængsel, siger de. (Tv 2)

 

DR var også med ministeren i Jylland.

 

 

Men Inger Støjberg viger ikke en tomme. Hun mener ikke, at de har det hårdt.

 

De nægter selv at rejse

De er nemlig afviste asylansøgere og hun har netop placeret dem på Kærshovedgård med skrabede forhold og ret skrappe krav om at bo på centeret med meldepligt og bøder, hvis det ikke bliver overholdt.

 

Selv påstår de afviste asylansøgere, at de ikke kan rejse tilbage til deres hjemland. Nogle af dem har opholdt sig i Danmark i adskillige år.

 

Men myndighederne har afgjort, at de ikke opfylder kriterierne for at opnå asyl.

 

De er ikke personligt forfulgt i deres hjemland og da de, som de selv siger, ikke har en kriminel baggrund, risikerer de heller ikke straf og måske tortur når de kommer hjem.

 

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

Hvordan det kan gå til, at disse udlændinge ikke for længst er sendt hjem, er der flere forklaringer på.

 

De har smidt deres pas væk

For det første bliver det ofte fremhævet, at deres liv vil være i fare hvis de vender hjem. Det er selvsagt ikke rigtigt, for i så fald ville de jo netop have opnået asyl i Danmark. Især medierne elsker den forklaring og den falske påstand bliver gentaget igen og igen.

 

For det andet forlyder det, at man ikke kan udsende afviste asylansøgere, som ikke vil underskrive deres udsendelsespapirer. Det forlyder at adskillige lande nægter at modtage egne statsborgere hvis denne formalia ikke er i orden.

 

Man må sige det lyder højst besynderligt, og at ”problemet” måske snarere handler om, at nogle embedsmænd ikke gider have bøvlet med sagen.

 

For det tredje, bliver der sagt, at Danmark ikke kan sende de afviste hjem, fordi hjemlandene ikke vil udstede pas til personer der ikke selv ønsker det. Det er især Iran, Irak, Somalia og Sudan. (DR)

 

Og da pas er en betingelse for at rejse ind i et land, uanset om det er hjemlandet, kan Danmark altså ikke sende dem hjem.

Læs også
Han blev smidt ud af landet, men han vendte bare tilbage og sagde ”asyl” – så kom han ind igen med blodige konsekvenser

 

Mange udlændinge smider der pas væk, fordi de tror at det kan hjælpe dem med at opnå asyl i Europa.

 

Ambassaden svarer ikke

Umiddelbart skulle man syntes, det måtte være en let sag for diplomatkorpset, at aftale vilkår med de pågældende lande, eller som nogle har foreslået, en “noget for noget” model. Hvis landene ikke vil modtage sine egne statsborgere, med eller uden pas, så er man ikke samarbejdsvillig, hvilket fx kan få konsekvenser for den udviklingsbistand som landet modtager fra Danmark.

 

Men hverken diplomatkorpset eller embedsmændene er tilsyneladende særligt ivrige efter at bruge de midler de har for håndsværende.

 

Ifølge DR lader myndighederne sig tilsyneladende blokere, fordi det er svært at få kontakt til ambassaden.

 

”De danske myndigheder har forsøgt forhandlinger med den somaliske regering, men det er ikke lykkedes at få et samarbejde til at fungere. Og de 32 afviste asylansøgere fra Sudan kan ikke hjemsendes, fordi Sudans ambassade i Stockholm ikke svarer på henvendelser fra de danske myndigheder.” (DR)

 

Læs også
Skandaløst TV-indslag: TV2 gav rent medløb til afviste asylansøgere efter angrebet på Inger Støjberg

De danske myndigheder lader sig altså afvise, fordi den sudanesiske ambassade ikke svarer, og fordi den somaliske regering ikke er samarbejdsvillig.

 

Kost og logi for 32 sudanesere er ikke gratis, men det bekymrer åbenbart ikke myndighederne, der uden videre tvangsindlægger skatteborgere til at betale for deres slendrian.

 

Der er alt for mange kartofler

Tv besøgte for nylig udrejsecentret fordi de afviste asylansøgere er stærkt utilfredse med at være blevet flyttet ud på landet i Jylland, hvor der efter deres mening, intet er at lave.

 

Det er heller ikke rigtigt, da udlændingene er meget velkommen til at deltage i forefaldende arbejde på Kærshovedgård, ligesom det står dem frit at bruge naturen og oplandets gratis tilbud for adspredelse.

 

Ministeren har nu lovet at forskellige aktiviteter er på vej.

 

Men mange af de afviste asylansøgere er også stærkt utilfredse med maden, og især når de får kartofler. Nogle af dem smider derfor den udleverede mad i skraldespanden, før de tager på skraldejagt i Bording. Det kunne man se på tv i den bedste sendetid. Læs mere her.

Læs også
15-årig storkriminel asylansøger har ikke noget imod fængsel – ”så kan jeg sove længe og se alle mine venner”

 

Forholdene er umenneskelige

Den lokale præst Lindvig Osmundsen var også mødt frem i anledning af ministerens besøg. Præsten har tidligere skrevet et brev til ministeren hvor han beskriver forholdene på Kærshovedgaard som umenneskelige.

 

”Deres situation er håbløs, fordi de sidder fast i det danske asylsystem. De må ikke være i Danmark, fordi de er afviste asylansøgere. Modsat kan de heller ikke rejse ud, fordi mange af dem ikke er velkomne i deres eget land. Mange af dem, jeg har talt med, fortæller, at de risikerer at få hovedet hugget af, hvis de vender hjem til det land, de er flygtet fra,” siger præsten. (Tv MidtVest)

 

Præsten er altså også faldet for den falske fortælling om livsfare hvis udlændingene vender hjem, men fakta er nok heller ikke den gejstlige mands stærkeste side.

 

Forholdene på Kærshovedgård er naturligvis ikke umenneskelige. Udlændingene som opholder sig ulovligt i Danmark, får kost og logi og varme i radiatoren om vinteren, så hvad snakker præsten egentlig om?

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…