Udlændinge begår ny kriminalitet – men myndighederne synes tilsyneladende, at det er synd for dem, så de bliver ikke udvist

Kriminelle udlændinge udvises kun sjældent. Også selv om de i forvejen har en betinget udvisningsdom hængende over hovedet.

 

Det viser en opgørelse fra Rigsadvokaten, skriver netavisen Altinget.

 

Opgørelsen viser, at hver fjerde udlænding, som idømmes en betinget udvisningsdom, dømmes for ny alvorlig kriminalitet inden for to år. Men selv ved gentagelsestilfælde får langt hovedparten en ny betinget udvisning i stedet for at blive udvist.

 

De nye tal får de røde lamper til at blinke hos De Konservative og Dansk Folkeparti. Her er beskeden klar. Begår du ny alvorlig kriminalitet med en betinget udvisningsdom hængende over hovedet, så er det ud.

 

– Hvis man har fået en betinget udvisningsdom og begår ny kriminalitet, så skal man ud på stedet. Og det skal ske stort set per automatik. Længere er den ikke, siger De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, til Altinget.

 

Samme krav kommer fra Dansk Folkeparti. Her har man længe haft indtryk af, at kriminelle udlændinge ofte bliver betinget udvist flere gange.

 

Nu har man så fået syn for sagen, mener partiets retsordfører, Peter Kofod Poulsen.

 

– Det er en utroligt tankevækkende opgørelse. Danmark må ikke være varmestue for udenlandske kriminelle, og det er vi blevet. Det her vil vi tage op med ministeren, siger han til Altinget.

 

Det var mandag ikke muligt for Altinget at få en kommentar fra justitsminister Søren Pind (V), men i et brev til Folketingets Retsudvalg skriver han, at han vil strække reglerne om udvisning “så langt, som Danmarks internationale forpligtelser tillader”.

 

/ritzau/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…