Kaos i asylsystemet skaber gode arbejdsbetingelser for terrorister som syreren, der nu er fanget i Tyskland – også Danmark berøres

Arkivskærmprint / You Tube

En syrisk flygtning, der var mistænkt for at planlægge terror, undslap i lørdags politiet, der kom for at hente ham. Det skete i byen Chemnitz.

 

Senere blev manden imidlertid fanget af en anden syrisk flygtning og hans venner. De havde givet ham husly i Leipzig uden at vide, hvem han var. Da de fandt ud af det, overmandede de ham og overgav ham til politiet.

 

Journalister har brugt sagen til en fortælling om de gode flygtninge.

 

Det er nu ikke nogen nyhed, at en del flygtninge ikke bryder sig om islamister og terrorister. Specielt når det gælder flygtninge fra Syrien, er der tale om en sammensat skare.

 

Nogle af dem er netop flygtet fra Islamisk Stat, som de hader af et godt hjerte. En del er ikke særlig religiøse, men har levet i et temmelig verdsligt miljø, for eksempel i Damaskus.

 

Under alle omstændigheder ydede de flygtninge, der uskadeliggjorde deres landsmand, en rosværdig indsats.

 

Ekstremist forklædt som asylansøger

Mere og mere tyder på, at den formodede terrorist, Jaber Albakr, er islamist og har forbindelse til Islamisk Stat. Det er vurderingen hos den tyske efterretningstjeneste.

 

Han synes at være en blandt måske mange syriske ekstremister, der er kommet til Tyskland forklædt som asylansøger. Albakr har faktisk fået asyl i Tyskland.

 

Hans sag skaber endnu engang en voldsom debat om, hvor lidt styr der er på, hvilke typer der er væltet ind i Tyskland med den store asylstrøm.

 

Denne problemstilling berører også Danmark.

Læs også
Tyskerne er blevet mere kritiske over for asylansøgere – de stoler ikke på dem

 

Vi kan via Tyskland have fået en del asylansøgere, hvis identitet ikke er betryggende fastslået. Men problemerne er særlig voldsomme i Tyskland på grund af Angela Merkels asylpolitik.

 

Kaos i asylsystemet har skabt gode arbejdsbetingelser for terrorister – og gør det stadig væk.

 

Ingen papirer og falske papirer

I Tyskland slår man med gru fast, at kun 20-30 procent af asylansøgerne overhovedet har identitetspapirer. En stor del af dem uden papirer er alligevel kommet ind i landet.

 

Dertil kommer, at et stort antal har falske papirer.

 

Faktisk er det kommet frem, at den tyske udlændingestyrelse, Bundesamt für Migration und Flüchtlinge (BAMF), har sendt et par tusind asylansøgere videre i systemet, selv om man vidste, at de havde falske papirer! De er ikke blevet meldt til politiet.

 

Læs også
Stramninger var hårdt påkrævet: På blot fire år har asylansøgere kostet samfundet over tretten milliarder kroner

Formanden for fagforbundet Deutsche Polizei Gewerkschaft, Rainer Wendt, vurderer over for Die Welt, at der er kommet tusindvis af mennesker ind i landet, hvis identitet myndighederne ikke har styr på.

 

Det skaber et eldorado for Islamisk Stat og dens terrorister.

 

I Danmark kunne man stadig i efteråret 2015 høre PET og Justitsministeren erklære, at man anså det for usandsynligt, at terroristerne udnyttede asylstrømmen til at snige sig ind i Europa.

 

Nu står det klart, at dette er et alvorligt problem.

 

Stille med dørene i Danmark

Da asylstrømmen bragede igennem sidste efterår, krævede både politiformand Rainer Wendt og politikere fra specielt Merkels søsterparti CSU, at de nyankomne skulle anbringes i interneringslejre ved grænsen, indtil deres identitet var fastslået.

 

Men det afviste Merkel og hendes regering. Resultatet er, at Tyskland nu har importeret en terrortrussel, der kan vise sig skræmmende stor.

Læs også
Ny debat eksploderer: Asylansøgere kan lyve, som det passer dem, uden at blive straffet

 

Nu kræver CSU’s formand Horst Seehofer, at der gennemføres et holdbart identitetstjek af migranterne. Vel at mærke også af dem, der allerede er kommet ind i landet.

 

Samtidig insisterer CSU på, at hvis man ikke kan få styr på nye migranters identitet på grænsen, skal de sendes tilbage.

 

I Tyskland har Jaber Albakr skærpet bevidstheden om, at der er en klar sammenhæng mellem asylpolitik og terrorbekæmpelse.

 

Vi ved også, at flere af terroristerne fra Paris og Bruxelles kom til Europa forklædt som asylansøgere.

 

Men i Danmark går myndighederne stille med dørene, når det gælder disse problemstillinger. Og de udfordres ikke meget af medierne.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…