Jul for alle sanser i Tivoli

Foto: Tivoli
Når Tivoli den 19. november slår dørene op til Jul i Tivoli, er det for 23. år i træk. Der venter gæsterne en jul for alle sanser. Jul i Tivoli byder på duften af skoldhed gløgg og æbleskiver. Nye lys-scenografier er føjet til, og 3-i-1 forlystelsesnyheden Fatamorgana er garant for et sug i maven. Årets største nyhed er Havens nye Honningkageslot, hvor gæsterne selv dekorerer honninghjerter. Jul i Tivoli afsluttes med den store fyrværkerifestival. Der er åbent til og med nytårsaften.

 

De fleste synes, at den bedste jul er den, der følger alle traditionerne. Vi skal spise de samme retter, bage de samme småkager, hænge det samme pynt på træet. Sådan en jul kan Tivoli levere. Men der er også plads til at skabe nye traditioner og åbne alle sanserne.

 

Årets største nyhed

Årets største nyhed er et honningkage-værksted i H.C. Andersen Slottet, der til lejligheden er omdøbt til Honningkageslottet. I Honningkageslottet findes Danmarks største, nissebetjente honningkage-bagemaskine. Ideen med Honningkageslottet er, at børn og voksne selv kan dekorere honningkagehjerter sammen og tage dem med sig hjem. Honningen til hjerterne stammer fra Tivolis egne bi-stader. Honningkageslottet er åbent alle ugens dage fra kl. 11 – 18. Der er gratis adgang for Tivolis gæster, så alle kan more sig over nissebageriet, men honningkagehjerterne skal man købe.

 

Jacob Helenius, Tivolis Design Director, siger:
Tivolis gæster forventer lidt nyt fra os hvert år. I dag, hvor næsten alt foregår online, vil vi gerne slå et slag for de ægte og autentiske oplevelser, der taler til følelserne. Vi får premiere på Honningkageslottet fyldt med nisser, hvor gæsterne kan hygge sig sammen med selv at dekorere honningkagehjerter. Vi har også arbejdet meget med de titusindevis af glinsende julelys i Haven, overdådigt pyntede juletræer og masser af juledufte.

 

Det store juletræ tændes af musicalstjerne
Traditionen tro tændes det store juletræ i Tivoli på åbningsdagen, og det sker lørdag den 19. november kl. 16:30.

 

Åbent 24. og 31. december
De seneste år har Tivoli med succes holdt åbent juleaftensdag og hele nytårsaften, den 31. december. Selve juleaften er der åbent i Nimb Brasserie og Nimb Terrasse. Nytårsaften – og dagen op til – er der åbent i forlystelser, spil og boder, og aftenen krones med et fyrværkerishow kl. 23:00 før det for alvor går løs i resten af København ved midnat.

 

Året slutter med et knald

Inden da tænder Tivoli op for Danmarks største tilbagevendende Fyrværkerifestival. Det sker mellem jul og nytår, hvor årets tema er en hyldest til de klassiske basisfarver gul, grøn, blå og rød. Farverne får hver sin aften, hvor den enkelte farve folder sig ud i variationer, så selv den mest ambitiøse nytårsfest bliver grøn (gul, blå eller rød) af misundelse. Det sker fra 1. juledag kl. 20:45.

Jul i Tivoli

19. – november – 31. december

Hver dag 11 – 23/24. Dog 24. december, juleaften, 11 – 16.

Se mere på www.tivoli.dk

 

HVAD KAN MAN OPLEVE?

 

Nøddeknækkeren får levende orkester
Der er eventyr for hele familien, når Nøddeknækkeren for 3. gang opføres i Tivolis Koncertsal fra den 1. december. Dronning Margrethe er den kyndige hånd bag forestillingens scenografi og kostumer, som danner rammen om Tivolis balletchef, Peter Bo Bendixens, koreografi. Trin og kongelige klæder bliver for første gang akkompagneret af Tivoli Copenhagen Phil, som med Tjaikovskijs musik leverer tonerne til den udødelige fortælling om Clara og hendes elskede Nøddeknækker.

 

Dickens og Robin Hood i Glassalen
I de sidste fire weekender op til jul rykker Gunvor Reynbergs og Christian Dahlbergs musicalversion af Charles Dickens’ udødelige i Glassalen.  Fra den 5. november rykker Crazy Christmas Cabaret ind i Glassalen med forestillingen  Shakin’ Up Sherwood. En rablende forestilling med gamle og nye kendinge og en række af sange forsynet med nye tekster tilsat engelsk humor, når det er bedst.

 

Læs også
Den Korte Avis ønsker glædelig jul og siger velkommen til mange nye læsere og tak for den fantastiske støtte

Mød Julemanden
Alle kan besøge Julemanden i julestuen på Pantomimeteatret og fortælle ham om årets juleønsker. Når Julemandens tid tillader det, synger han, og samler børnene til nissedans og julehistorier.  På Julemandens verdenskort kan man se, hvor hans gæster i Tivoli kommer fra.

 

Autentisk hygge og overdådigt lys

Det 1200 m2 store nordiske område ved Hovedindgangen emmer af traditionel, autentisk hygge og nordiske motiver. På Plænen findes det 2.000 m2 store Alpeland, hvor ski og kælke står henslængt op ad husene, mens duften af kanel fylder luften. Her er sneklædte huse med røg i skorstenene og et alpe-gasthaus. Alpe-ekspressen og Tyroler-karrusellen, to af Tivolis vinterforlystelser, kører her.

 

Spektakulært lys
Tivolis lyssætning kan måle sig med de bedste i branchen og er på internationalt niveau. Gæsterne kan se frem til 300.000 lyspunkter på piletræerne ved Tivoli Søen. Som noget nyt bliver tre af Tivolis stolteste træer pakket ind i lyskæder. Træerne findes ved Hovedindgangen, Glassalen og Parterrehaven. Smøgen i Tivoli bliver opgraderet til et mangfoldigt, levende strøg med Tivoli-lys. Træerne over De hængende Haver bliver belyst med laserlys, der ligner ildfluer. I Kinaområdet kan gæsterne opleve julelysshowet fra sidste år: et lystæppe med over 16.000 lyspunkter, der folder sig ud til musik under Dæmonen. Og sluttligt skal nævnes Glassalens tag, der dekoreres med lyskæder som et bidrag til julestemningen.

 

Juleshopping
Jul i Tivoli ville ikke være det samme uden de mange boder, der både frister den søde tand, den kolde hånd og det kreative hjerte. I år kan gæsterne gå på opdagelse blandt de over 50 juleboder, der er at finde rundt om i hele Tivoli. De er bl.a. placeret langs stierne og bugner med alt fra nybagte kæmpeklejner og flødeboller til brændte mandler. Boderne byder også på nordisk kunsthåndværk, gør-det-selv julepynt og brugskunst mm.

 

Mad og drikke
Med 23 restauranter, 14 fastfoodbutikker, 5 barer og 2 caféer er Tivoli ikke blot Københavns største udbyder af spise- og madsteder, men også blandt Danmarks største udbydere af spisesteder samlet på et sted. Derudover kan der føjes en række madboder til listen. Her kan gæsterne nyde alt fra gourmet til en klassisk, økologisk hamburger. Traditionen tro valfarter mange til Tivoli for at opleve årets julefrokost.

 

 

SKØNNE, SKØRE JULEFAKTA

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…