I Vollsmose lå en gruppe unge indvandrere på lur og angreb politiet – men domstolen forhindrer boligselskab i at smide dem ud

Unge indvandrere i teenagealderen lå 9. juni 2015 i baghold i Bøgeparken i Vollsmose. Da politiet ankom til bydel blev de mødt af sten og brandbomber.

 

Fyens.dk medarbejder har fulgt forløbet, han skriver den 2. oktober i fyens.dk:

 

”Som kriminalreporter dækkede jeg straffesagen mod de unge i byretten og så ved selvsyn flere gange overvågningsbillederne, der ikke overlod meget til fantasien. Her kunne man se, at de mange unge mænd og drenge med en nærmest militær planlægning og rekognoscering lå klar til at angribe betjentene, så snart de trillede ind i Bøgeparken. Hvorfor fandt man aldrig ud af.”

 

I januar 2016 blev 8 unge idømt 8 mdr. fængsel, og 4 tillagt betinget udvisning oveni.

 

På baggrund af dommene ønskede flere boligselskaber efterfølgende at opsige lejemålene for de involverede familier.

 

”Vi skal ikke have folk boende, der optræder på den måde i boligområdet. Politiet skal kunne komme der og udføre deres opgaver, uanset om det er Vollsmose eller en af vores andre afdelinger, sagde Jens Pilholm direktør i boligselskabet Civica i januar. (Berlingske)

 

Boligselskabet FAB og Civica opsagde herefter lejemålene.

 

En højesteretsdom bekræftede i 2013, at boligselskaber har ret til at smide alle beboerne på et lejemål ud, hvis en af dem har begået alvorlig eller personfarlig kriminalitet i det område, hvor lejemålet ligger. (Berlingske)

 

Fem familier klagede opsigelsen til Boligretten. Fredag faldt sagen ude til fordel for den første familie.

 

”Retten har vurderet, at det ikke ville være proportionalt, at familien skulle smides ud, og den betragtning er jeg enig i. Det er jo ikke familien, der har begået de strafbare forhold, og det ville være en urimelig belastning for resten af familien, som ikke kendte til det, sønnen havde gang i. Og almennyttige boligforeninger har et særligt socialt ansvar, de skal løfte, siger forsvarsadvokat Niclas Turan Kandemir. (fyens.dk)

 

Læs også
Er tiltalt for drabsforsøg mod søsters ekskæreste: Skød mod en dør i Vollsmose og forsøgte derpå at stikke af til Somalia

Der bor et større antal familier i Vollsmose hvis sønner er stærkt optaget af voldelig modstand mod det omgivende samfund.

 

Fyens.dk kriminalreporter skriver, at ”her kunne man se, at de mange unge mænd og drenge med en nærmest militær planlægning og rekognoscering lå klar til at angribe betjentene”.

 

Det er selvsagt ikke alle beboere i Vollsmose der billiger hadet til politiet og det danske samfund. De kan nu opgive, at der en gang for alle bliver statueret nogle eksempler. Den første dansker-hadende familie kan nu blive siddende i sofaen. Boligforeningen tabte sagen og den vil utvivlsomt danne præcedens for de efterfølgende sager.

 

”…for alle dem, der bor i den store bydel og ikke laver ballade, må det være frustrerende at se, at de unge ikke kan smides ud. Men kan man ikke smide dem ud, burde de fryses ud. For det er folk som dem, der med mellemrum giver Vollsmose et dårligere ry end bydelen fortjener”, skriver kriminalreporteren.

 

Det er dog langtfra første gang, indvandrerne erfarer, at man kan slippe afsted med meget, uden at det har konsekvenser. Fyens.dk skriver 30. juni 2000:

 

”En gruppe palæstinensiske drenge jublede, da de i dag ved retten i Odense blev frifundet for at have deltaget i angrebet på nærpolitistationen i Odense-bydelen Vollsmose i slutningen af maj. Drengene var tiltalt for at have deltaget i et angreb på stationen og for grov forstyrrelse af den offentlige ro og orden. Men to ud af tre dommere i domsmandsretten fandt det ikke bevist, at gruppen havde været blandt ballademagerne. Den sidste dommer ville have dømt gruppen for urolighederne, der fandt sted den 27. maj – i kølvandet på flere dages uro, hvor indvandrere ved flere lejligheder havde angrebet politipatruljer og tilfældige bilister med stenkast.”

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…