Borgmester vil hjælpe en kvinde til asyl i Danmark, selv om det bryder reglerne – men hvad så, når desperate danskere bryder love og regler?

35-årige Hussein Abdelrahman Hussein, hans kone og deres tre børn kom til Danmark fra Syrien for 6 år siden. Hussein er i dag indehaver af spisestedet Crispy Chicken i Viborg midtby. Hussein har tre søskende som alle bor i Viborg. En af Husseins brødre kom til Danmark for blot en måned siden, han arbejder nu i Husseins restaurant.

 

Men Hussein har et problem, som for øjeblikket gør ham meget desperat. Hussein har nemlig inviteret sin 62-årige mor til Danmark, og nu kan hun ikke få opholdstilladelse. Moderen tog Balkan-ruten til Danmark, men hun blev stoppet i Bulgarien, hvor hun afgav fingeraftryk.

 

Med Schengen-reglerne i hånden vil Udlændingestyrelsen derfor sende Husseins mor tilbage til Bulgarien, moderen er foreløbigt varetægtsfængslet i 4 uger. Hussein er fuldstændig slået ud.

 

”Mit hjerte brænder op, når jeg ser min mor i fængsel, og når jeg ved, hvordan hun skal leve fremover. Jeg kan ikke arbejde uden min mor. Jeg lukker min forretning – jeg vil ikke leve uden hende.Hvorfor kan jeg ikke bare få lov til at passe på hende her?” spørger Hussein. (Viborg Folkeblad)

 

Hussein er nu så oprevet og desperat at han truer med, at ville gøre skade på sig selv.

 

”Manden er fuldstændigt desperat og truer med at brænde sig selv. Vi er nødt til at hjælpe manden i den udstrækning, vi kan,” siger Viborgs borgmester Torsten Nielsen (K) til TV Midtvest.

 

Hussein vil gerne have moderen boende, og han vil også gerne forsørge hende. Ifølge Hussein lider moderen af diabetes.

 

Det kan blive en dyr omgang

Hussein lader forstå, at han gerne vil påtage sig udgifter i forbindelse med moderens ophold i Danmark. Men Hussein har formodentlig ikke gjort sig klart, hvad det kan betyde for familiens økonomi. Moderen har eksempelvis sukkersyge, så der skal både betales for kontrolbesøg hos læge samt medicin. Og hvis sygdommen forværres og der opstår behov nye behov, hvad så?

 

Borgmesteren er rørt til tårer

Ingen kan være uenig i, at det er uheldigt for familien, at moderen kom til at afgive fingeraftryk i Bulgarien og derfor nu vil blive sendt tilbage til Bulgarien. Men danskere skal overholde gældende regler, og det skal asylansøgere også. Så spørgsmålet er, hvad Viborgs konservative borgmester Torsten Nielsen har forestillet sig, når han taler om at hjælpe.

 

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

Torsten Nielsen ved jo godt, at Dublin-forordningen foreskriver, at det er Bulgarien som er ansvarlig for moderens asylsag, fordi hun har ladet sig registrere i landet.

 

Vil borgmesteren bryde reglerne? Og hvad vil han så gøre, når andre bryder regler og danske love for at få asyl i Danmark?

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…