Som tryllekunstner kender Sunny Cagara alle tricktyvenes numre – her giver han gode råd forud for den store gadefest

Foto: Ammentorp

Den københavnske gadefest Distortion er blevet et publikumshit med 100.000 deltagere dagligt, men det gælder om at passe på i de tætpakkede gader under arrangementer. Hurtige gadetyve, der stjæler fra tasker og lommer, har tidligere været et problem, og det bør de unge være opmærksomme på i år.

 

”Under sidste Distortion-fest anholdt politiet en rumænsk bande, der gik tæt i mængden for at stjæle, og vi ved fra statistikker i 2015, at aldersgruppen med de 20-24-årige især er ofre for lomme- og tasketyve. Det er unge med råd til dyre smartphones og tasker af god kvalitet, men målgruppen tænker ikke så meget på sikkerheden, når de fester påvirket af alkohol,” udtaler Sunny Cagara, rådgiver og ekspert inden for tricktyveri.

 

De 20-24-årige udgjorde den største gruppe af personer i Danmark, der i 2015 anmeldte et taske-, lomme- eller bagagetyveri til politiet. Det skete i alt 5331 gange, og tæller man deciderede tricktyverier med, er aldersgruppen også den største og mest udsatte herhjemme.

 

”Målgruppen har værdisager, som tyvene finder attraktive og let omsættelige, og de bliver nemt ofre, når chancen er til stede. Det gælder om at være på vagt i mængden under koncerter og arrangementer og holde øje med ’dansetyve’,” siger Sunny Cagara, der holder foredrag og arbejder med politiet inden for tricktyveri.

 

Gode råd til de unge under Distortion

Især Nørrebro og den københavnske Refshaleø forventes at blive hotspots under festivalen med høj musik, tætpakkede pladser og hurtige muligheder for fingernemme tyve. Så det gælder om at tage sine forholdsregler, inden man tager af sted, og alkoholen går i kroppen.

 

”Det er ikke kun under festens begivenheder, man skal gardere sig og holde øje med udenlandske personer, der antaster én eller vennerne. Også forholdsregler er vigtige! Læg altid værdigenstande i inderlommen på jakken eller inderste rum på rygsækken og tjek, om alting er lynet til. Og læg aldrig værdisager fra jer uden opsyn under Distortion.”

 

Sunny Cagara understreger, at det også er en god idé at holde antallet af kontanter nede for ikke at friste lommetyvene, der elsker en bugnende pung eller en løs smartphone i tasken. Det er nu om stunder muligt at købe taskelåse i flere udgaver alt afhængig af behovet, og det er nu om stunder nemt at undgå kontanter ved at bruge mobil betaling.

 

35-årige Sunny Cagara arbejder som professionel tryllekunstner ved siden af jobbet som rådgiver og foredragsholder inden for tricktyveri for bl.a. FN og politiet. Han er opvokset i Brøndby og bor i København. Du kan læse om Sunnys MAGI-regel, der skal minimere tricktyveri her.  

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…