Trods masser af penge og ord bliver ghettoerne mere og mere rammen om muslimske parallelsamfund – kun én ting virker

Foto: Privat

Kraks fond for Byforskning har gennemført en undersøgelse af 31 udsatte boligområder, også kaldet ghettoer. (Berlingske)

 

Det danske samfund har brugt mange milliarder kroner på indsatsen i ghettoerne og gør det fortsat. Så det er højst tiltrængt at få belyst, hvad der er kommet ud af indsatsen.

 

Konklusionen på undersøgelsen er klar: Indsatsen mod ghettodannelser er en fiasko.

 

Sammensætningen af beboere i de pågældende områder har ikke ændret sig siden 1985. Det har ellers været en hovedmålsætning bag de svimlende summer, der er investeret.

 

Parallelsamfund

På ét område er der dog sket en ændring i ghettoernes beboersammensætning: Andelen af indvandrere og efterkommere er vokset dramatisk! De udgjorde 10 procent af beboerne i 1985 – i dag udgør de cirka halvdelen.

 

Et afgørende formål med ghetto-indsatsen skulle ellers være at undgå store koncentrationer af migranter. Men det modsatte er sket. Det betyder, at de muslimske parallelsamfund i Danmark er stærkere end nogen sinde.

 

De andre europæiske lande oplever den samme udvikling – en del steder er den endnu mere ekstrem.

 

Man finder ikke noget europæisk land, hvor man på nogen måde kan sige, at integrationen er lykkedes.

 

Man har skabt et kæmpe apparat

Den kulturelle, økonomiske og sociale afstand mellem vores samfund og de mange migranter fra især muslimske lande er simpelt hen for stor.

 

Læs også
Muslimer kræver nye pasregler – muslimske kvinder må ikke vise deres ører

Nok findes der mange enkelteksempler på migranter, der er blevet integrerede i vores samfund. Men som helhed er det gået galt.

 

I stedet for at erkende dette er man blevet ved med at pakke virkeligheden ind i velmenende snak. Og man skabt et kæmpestort og meget dyrt apparat, der lever af at lave integrationsprojekter og holde liv i illusion om, at det går fremad.

 

Men den ny undersøgelse afslører ubarmhjertigt, at virkeligheden er en ganske anden.

 

Styr på tilstrømningen

Man bekæmper ikke muslimske parallelsamfund ved at blive ved med at smide enorme beløb ind i en fejlslagen politik.

 

Man må tage fat det sted, hvor det virkelig batter noget: Man må have effektivt styr på tilstrømningen fra samfund, der står os meget fjernt.

 

Nu om dage kommer presset især fra asylstrømmen. En simpel foranstaltning med meget stor virkning består i, at man simpelt hen afviser asylansøgere ved grænsen, hvis de kommer fra et sikkert land såsom Tyskland.

Læs også
Derfor stormer Rasmus Paludan ind i dansk politik

 

For hvis de allerede befinder sig i et sikkert land, er de jo ikke længere flygtninge, når de vil ind i Danmark.

 

Som Den Korte Avis har berettet, har en gruppe tyske toppolitikere netop peget på denne løsning i deres eget land. Danmark bør forberede sig på at gøre det samme.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…