Politichef slår alarm: Menneskesmuglerne vil transportere stadig flere til Europa på jagt efter vores velstand eller på flugt

Alene i Libyen i Nordafrika venter omkring 800.000 mennesker på at komme til Europa. Mange er drevet af drømmen om et bedre liv med stor velstand, andre flygter.

 

Menneskesmuglerne står klar til at transportere dem herop, og de tjener svimlende summer på det. Cirka 40 milliarder kr. om året får de ud af de mennesker, der vil gøre alt for at komme til Europa.

 

For bare få år siden blev der talt meget lidt om menneskesmuglernes aktiviteter – mange politikere anede ikke noget om dem. Nu står det klart for enhver, at de spiller en kolossalt stor rolle for folkevandringen til Europa.

 

I dag benytter mere end 90 procent af dem, der forsøger at komme til EU-området, menneskesmuglernes hjælp.

 

Hver gang EU-lande forsøger at bremse strømmen, reagerer menneskesmuglerne ved at lede efter nye ruter.

 

Det fremgår af en aktuel fælles rapport fra det europæiske politisamarbejde (Europol) og det internationale politisamarbejde (Interpol). Den hedder: ”Menneskesmuglernes netværk” (”Migrant Smuggling Networks”).

 

Organiseret kriminalitet

Europols direktør, Rob Wainwright, siger:

 

”Europa er konfronteret med en hidtil uset migrationskrise, når det gælder antallet af migranter, der kommer hertil, og når det gælder den stadig større rolle, som komplicerede og hensynsløse netværk af menneskesmuglere spiller.” (Daily Express)

 

Wainwright fortsætter: ”Den organiserede kriminalitet tjener stort på masseindvandringen.”

 

Kolossalt mange rejser på falske papirer. Dem køber de sig også til hos menneskesmuglerne.

Læs også
Tysk avis afslører, hvordan Merkel åbnede Tysklands grænser for asylstrømmen – den historie kan Henrik Sass og S lære af

 

Mange er parate

I øjeblikket er asylpresset på de fleste europæiske lande taget af, først og fremmest på grund af lukningen af Balkan-ruten. Men rapporten gør det klart, at millioner af mennesker stadig vil prøve at komme hertil – og menneskesmuglerne vil gøre alt for at finde nye indfaldsveje til Europa for dem.

 

Så nok mærker vi mindre til problemerne netop nu, specielt i Nordeuropa. Men det kan meget hurtigt ændre sig igen. Mange er parate, så snart de får chancen. 800.000 personer venter alene i Libyen.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…