Politisk korrekt avis mørkelagde, at den efterlyste voldtægtsmand var udlænding – de ‘rigtige’ holdninger var vigtigere end at hjælpe politi og offer

collage fra Nyheter Idag

To piger på 12 og 14 år og en kvinde på 35 år har været udsat for grove voldtægter i Malmø i Sverige.

 

Politiet sætter meget ind på at finde dem, der står bag voldtægterne, som har vakt stor opsigt og debat, skriver Aftonbladet.

 

Politiet offentliggjorde mandag et signalement på en af gerningsmændene.

 

Her fremgår det, at gerningsmanden er udlænding. Han er brun i huden og taler ikke svensk, skriver politiet.

 

Men det fortæller den politisk korrekte avis Sydsvenskan ikke sine læsere. Avisen udlader det fuldstændig afgørende oplysning, at den efterlyste var udlænding.

 

Men avisens svigt er blevet opdaget, og det møder nu hård kritik. Nationaløkonom Tino Sanandaji skriver på Facebook:

 

“Journalister har ganske enkelt den holdning, at det, der svækker deres værdigrundlag, det har ingen nyhedsværdi.”

 

 

Politiet beskriver på sin hjemmeside gerningsmanden som:

 

mand, 19 – 26 år, 165 – 170 cm høj, store øre, hængende øjenlåg, stor næse, skægstubbe, lysebrun hud, mørkt krøllet hår, som var kortklippet, slank, på gerningstidspunktet iklædt shorts, T-shirt, hvide sko muligvis af mærket Nike, manden talte ikke svensk.

 

Samtidig offentliggjorde politiet billedet af en damecykel. Den skal have betydning for opklaringen af en overfaldsvoldtægt mod en ung kvinde ved idrætspladsen i Malnø.

Læs også
For tredje gang på kort tid ser det ud til, at politiet har fortiet vigtige oplysninger om gerningsmænd med indvandrerbaggrund

 

https://polisen.se/Skane/Aktuellt/Nyheter/Skane/okt-dec/Cykel-intressant-i-arbetet-med-overfallsvaldstakterna-i-Malmoomradet/

 

Signalementet skal hjælpe politiet til at få tips fra offentligheden. Det kan måske forhindre, at gerningsmanden overfalder andre kvinder.

 

Men det kan Sydsvenskan ikke tage sig af. Den politisk korrekte ideologi er tilsyneladende vigtigere.

 

Avisen udelader ganske enkelt hovedparten af politiets signalement. De viser billedet af cyklen. Men om gerningsmanden skriver den kun:

 

“Det signalement de har givet af ham er, at han er mellem 19 og 26 år og er 165-170 cm høj.”

 

http://www.sydsvenskan.se/2016-12-05/polisen-letar-efter-cykel-som-kopplas-till-valdtakt

Læs også
To mindreårige udsat for væbnet røveri, men politiet vil ikke udsende signalement af gerningsmænd – sagen lugter

 

Dermed udelader de ikke bare, at gerningsmanden var udlænding. De videregiver heller ikke flere andre oplysninger om manden, som kan være vigtige for opklaringen.

 

Med bidende ironi skriver Tino Sanandaji:

 

“Husk på at undertrykkelse af fakta ikke er mørklægning. Det er presseetiske regler at mørkelægge og at fornægte mørklægningen. Journalister har ganske enkelt vurderet at alt det der undergraver deres værdier savner nyhedsværdi. Det er trods alt deres opgave at beskytte almenheden mod fakta, som journalisterne af ideologiske grunder ikke vil gengive. Hvad er vigtigst, at stoppe voldtægten eller politisk korrekt cencur?”

 

 

Er der nogen retningslinjer for hvor meget af politiets signalement, man skal offentliggøre? eller er det op til den enkelte selv at vurdere det?, spørger en kritisk læser.

 

http://nyheteridag.se/sydsvenskan-i-kritikstorm-morkar-signalement-pa-valdtaktsman-som-polisen-jagar/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…