Muslimer stiller stadig flere særkrav til samfundet – en skole bøjer sig og sælger ud af vigtige værdier

Modelfoto.

På gymnasiet Bikupan i Lessebo i Småland har eleverne fået et bederum. Det har været et ønske fra de muslimske elever i den internationale klasse. Det er især pigerne som har været fortalere for bederummet.

 

Ifølge svensk lov må skolens undervisning ikke indeholde religiøse elementer. Derfor er det også blevet mere og mere almindeligt, at fravælge skoleafslutning i kirken, hvilket ellers har været brugt mange steder.

 

Man må sige det er kontroversielt, for en festlig skoleafslutning i en kirke, har jo ikke noget med undervisningen at gøre, det handler derimod om en svensk tradition.

 

Men traditionen bliver altså afskaffet flere og flere steder.

 

Og på gymnasiet i Lessebo har man istedet stillet et bederum til rådhed for elever, nærmere bestemt de muslimske elever.

 

Veronica Wilhelmsson underviser i den internationale klasse på gymnasiet, hun siger:

 

“De skal føle, at de kan udøve deres religion her i Sverige og i skolen, ellers kunne det nemt være, at de ikke går i skole.”

 

Det er i realiteten et brud på grundlaget for et moderne demokratisk samfund.

 

Det moderne demokratiske samfund byggede på et brud med et religiøst styret samfund. Samfund som det svenske, danske og andre vestlige samfund blev sekulære. Religion blev en privat sag, som ikke havde indflydelse på samfundets indretning.

 

Et samfund der bygger på islam er det stik modsatte. Det er et religiøst styret samfund, som bygger på sharia.

 

Læs også
Forbyd muslimske bønnekald ved lov

Det er i det lys, man skal se kampen om, hvorvidt religion skal have lov til at vinde indpas i offentlige indstitutioner eller afvises.

 

Efter at Sveriges Radio har fortalt om bederummet, har skolens rektor meddelt i en pressemeddelelse, at bederummet har eksisteret i to år. At det kun må benytte i frikvareterer og at eleverne skal have forældrenes tilladelse til at bruge det. Rektor meddeler også, at rummet er for alle, og at det er uden religiøse symboler.

 

Man kan se et billede af nogle af pigerne i den internationale klasse her.

 

Kilde: Avpixlat

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…