Børnelæge kommer med en chokerende afsløring af, hvor mange ‘uledsagede flygtningebørn’ der i virkeligheden er voksne

Svensk TV1 viste onsdag aften sæsonens første afsnit af programmet Uppdrag Granskning. Emnet var aldersbedømmelse af de såkaldt uledsagede flygtningebørn.

 

Emnet er kontroversielt i Sverige, fordi de faglige organisationer for børnelæger og tandlæger fraråder at teste de uledsagede flygtningebørns alder. Foreningerne mener, at de anvendte metoder med undersøgelse af tænder og håndledsknogler er usikre. Samtidig finder de den slags tests uetiske, fordi de udtrykker en mistanke om, at asylansøgeren lyver om sin alder.

 

Josef Milerad, der er børnelæge og underviser på Karolinska Instituttet i Stockholm er meget uenig i denne holdning. Han mener, at der er et problem med misbrug, og at det går ud over de uledsagede flygtningebørn, der rent faktisk er mindreårige.

 

”De flygtningebørn, der er i deres tidlige teenageår – det er dem, der betaler prisen. De ressourcer, der afsættes til disse børn, går til en anden aldersgruppe,” siger han. (Expressen)

 

Børnelægen har undersøgt mange af de personer, som Migrationsværket har klassificeret som børn. Han mener, at en meget stor del af dem ikke er børn.

 

Milerad vurderer, at 40 procent af dem, han har undersøgt, er 20-25 år og enkelte er 30-40 år.

 

Milerad siger også, at han er overbevist om, at mange af hans kolleger har gjort de samme erfaringer som ham selv. Men fordi emnet er så kontroversielt, tør lægerne ikke stå frem af frygt for at blive stemplet som fremmedfjendtlige.

 

”Det er et meget følelsesladet emne, og rationelle argumenter bider ikke på. Mange har derfor tilsluttet sig holdningen om, at alderstest er uetisk, så det kan man ikke bruge. Man kan naturligvis ikke være 100 procent sikker, men man kan komme meget langt,” siger Milerad.

 

Voldtægtsforbrydere går fri

Når voksne asylansøgere klassificeres som børn, kan de se frem til mange fordele. Herunder lettere adgang til asyl. Hvis de begår kriminalitet i Sverige, er det selvsagt også til deres fordel at være registreret som barn.

 

I det svenske program fremlagde man eksempler, hvor voldtægtsforbrydere stort set undgik straf, fordi de var registrerede som børn.

Læs også
Tandteknikeren Bernt Herlitz afslørede ‘asylbørns’ sande alder – nu er han selv stillet for retten

 

Et af dem omhandlede en sag hvor en 23-årig kvinde var blevet voldtaget af fire mænd i Stockholm. Politiet anholdt kort tid efter forbrydelsen tre mænd, der sagde, at de var 13, 14 og 16 år gamle. To af dem var asylansøgere, og den tredje overvejede at blive det.

 

Fingeraftryk afslørede imidlertid at gerningsmændene alle var registreret med en anden alder i andre lande. To af dem var registreret som 17-årige i Tyskland, mens den tredje var registreret som 16-årig i Norge og som 18-årig i Tyskland.

 

I en anden sag hvor en påstået 16-årig havde voldtaget en 9-årig dreng, viste røntgenundersøgelser af forbryderens tænder, at han var 19,2 år gammel.

 

I begge sager modtog gerningsmændene meget milde domme med henvisning til deres unge alder. Reelt set er der slet ikke tale om straf, derimod tilbydes gerningsmændene mere intensiv omsorg fra systemet.

 

Læger hjælper de forkerte

De læger, der nægter at foretage en vurdering af ‘uledsagede flygtningebørns’ alder, påtager sig et stort ansvar. De kan medvirke til, at voksne, der begår grov kriminalitet, slipper meget billigt fra det. Ja, de kan måske ligefrem tilskynde disse forbrydere, fordi de ikke behøver at frygte nogen større straf.

 

Disse politisk korrekte fagfolk vil gerne fremstå som særligt humane. Men deres handlinger er det stik modsatte.

Læs også
Iraner slap for udvisning til hjemlandet, fordi det ville være farligt for ham – kort efter sendte han glade feriehilsner fra … Iran

 

Det er ikke så mærkeligt, at det er særdeles eftertragtet at søge om asyl som ‘uledsaget flygtningebarn’ i Sverige. Hele 35.250 personer gjorde det i 2015. Så kan man få en privilegeret behandling som en teenager på 14 år, selv om enhver kan se, at man er en voksen mand.

 

Kilder: Expressen, SVT1, The Local.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…