10 tips til at øge værdien af din bolig

Billede: Monera.dk

Hvis du minder om 90% af danskerne, er boligen nok dit livs største investering. Kan du øge værdien af din ejendom tjener du ofte rigtig mange penge. Derfor har vi i samarbejde med Monera.dk spurgt over 25 af landets førende ejendomsmæglere, og bedt dem deler deres bedste råd til hvordan du får mere for din bolig.

 

1. Et billede siger mere end 1000 ord!

Du bør få taget professionelle billeder af din bolig. Et billede siger mere end tusind ord. Det skyldes, at vi mennesker opfatter billeder meget bedre og hurtigere end tekst og kolde fakta. Læser vi således at et rum er lyst og stort, men er billedet taget med en kameraindstilling der får det til at se mørkt og småt ud, vil vi altid stole på hvad vi ser.

 

Professionelle billeder som understøtter boligens styrker, har derfor enorm betydning for købes førstehåndindtryk af din bolig. Sørg for at tage billederne med en brev vinkel og med nok lys. De fleste mæglere tilbyder at tage billeder, og medmindre du selv er fotograf bør du nok takke ja til mæglerens tilbud.

 

2. Sørg for at der er rent og rydeligt

At købe en bolig er for de fleste at realisere en stor drøm. Det handler lige så meget (hvis ikke mere) om følelser end kolde fakta. Derfor vil potentielle købere på en fremvisning gå og drømme om hvordan et liv i ”deres nye hjem” vil føles.

 

Da vi mennesker ikke er rationelle skabninger, vil denne følelse tage udgangspunkt i hvordan boligen fremstår ved fremvisningerne. Er der beskidt og rodet, ja så vil ”det ikke føles rigtigt” og køber vil være bange for ”et rodet liv”. Samtidig er rod et tegn på at der ikke er styr på tingene – og hvem vil handle med dig hvis du ikke er en seriøs person.

 

3. Find indretning som understøtter boligens styrker

Ved at sikre en elegant indretning kan du få rummene til at virke større og lysere samt skabe en hyggelig stemning. Du kan selvfølgelig selv klare indretningen, men ofte kan professionelle indretningsarkitekter på få timer hjælpe dig med at skabe den optimale stil (husk, det er ikke din individuelle stil køber skal synes om). Det er muligt at leje møbler til dette formål.

 

4. Lad mægler fremvise boligen – og vær ikke selv hjemme

Måske tror du at det vil give bedst resultater hvis du selv er hjemme når boligen skal vises frem. Du har jo trods alt levet i ejendommen længe, så du må jo være den bedste til at vise den frem? Erfaringen fortæller noget andet. Du har alt for mange følelser knyttet til ”dit hjem”, til at du kan vise det objektivt frem.

 

Samtidig vil køber føleS sig utilpas ved at stille kritiske spørgsmål, af frygt for at fornærme dig. Det kan betyde, at køber holder vigtige spørgsmål inde for at være høflig, hvilket ender med at han ikke køber. Derfor er det en klar fordel at have en uvildig person som en ejendomsmægler til at stå for fremvisningen.

 

Læs også
Det er populært med et smukt vægur i indretningen

5. Kom tilstandsrapporten i forkøbet ved selv at reparere skader

Før en handel afsluttet skal der udarbejdes en tilstandsrapport. Her vil en række fagpersoner vurdere ejendommens tilstand, og komme med eventuelle anmærkninger. Findes der væsentlige skader på huset som først findes ved tilstandsrapportens udarbejdelse, vil køber ofte kræve nedslag i prisen, eller i værste fald springe fra. Derfor er det vigtigt at få afklaret fejl og skader tidligt i processen, og helst selv få fikset småskader. Ofte er det langt billige selv at få ordnet småting, end at skulle give nedslag i salgsprisen.

 

6. Mal rum lyse, og fjern elementer som skaber mørke

I et land som Danmark hvor dagene ofte er korte og mørke, længes vi alle efter lys. Derfor bør du gøre hvad du kan for at skabe lys i dine værelser. Ud over den gode stemning vil lys også få rummene til at virke større. Du kan skabe mere lys ved at male væge og loft hvide (eller andre meget lyse farver), ved at fjerne gardiner og andre elementer der skærmer for lyset, og ved at tænde mange lamper. Ofte kan det være en god investering at få installeret nogle spot, sikre at alle pærer virker og male en væg eller to.

 

7. Køb friske blomster, fjern gamle planter og luft godt ud

Vi har allerede beskrevet, at køber ikke vælge ud fra kolde tal og fakta, men ud fra om det ”føles rigtigt” at være i dit hjem. Når vi skal træffe beslutninger er lugte og synssansen væsentligt vigtige for os end logik. Derfor er det vigtigt at du har gjort rent (så der dufter lidt af rengøringsmidler), at du har luftet ud så der er frisk luft og at du har fjernet gamle planter. Køb eventuelt lidt friske blomster der spreder god stemning og får stedet til at virke friskt.

 

8. Fjern overtøj og sko fra entreen

Entreen er det første rum en potentiel køber vil træde ind i. Og som man plejer at sige, så har du kun én chance for at skabe et godt førstehåndsindryk (og det er nu engang din entre). Derfor er det vigtigt at du gør særligt meget ud af at rydde godt op her. Sørg for at der ikke er fyldt med sko, og gør plads til at køber kan hænge eventuelt overtøj. Ved at skabe et godt (og rydeligt) førstehåndsindtryk er grundstenen for en god fremvisning lagt.

 

Læs også
Det blev afsløret, at en syrisk familie brugte reglerne til at springe over i boligkøen – nu ser det ud til at hundredevis af migranter har gjort det samme, med hjælp fra jurastuderende

9. Indhent tilbud på større renovationsprojekter

Har du større projekter der kunne øge ejendommens værdi, eller skader som de fleste vil udbedre? Den slags projekter kan hurtigt skabe usikkerhed for køber der vil tænke ”er det ikke besværligt og dyrt”? Du kan komme denne tvivl i forkøbet ved på forhånd at indhente tilbud på disse projekter. Derved bliver det nemmere for køber at overskue, og kan øge værdien betragteligt.

 

10. Slå græsset og klip hækken

Før skrev vi, at entreen var det første indtryk du vil skabe på en potentiel køber. Hvis du har en have, vil denne ofte være det første (eller sidste) køber vil se. Derfor er det vigtigt at du får ryddet op i haven. Små ting som at slå græsset og klippe hækken vil skabe underværker. Har du overskuddet vil nogle få planter der passer (og gerne blomster) i sæsonen sætte prikken over i`et.

 

Få hjælp til at finde den rigtige ejendomsmægler

 

Skal du sælge din bolig og leder du efter den rigtige ejendomsmægler? Så kan vi hjælpe dig. I samarbejde med Monera.dk tilbydes du at få 3 gratis tilbud fra lokale ejendomsmæglere. Ved at indhente flere tilbud kan de fleste spare mange tusinde kroner på salæret, samt få fastsat den helt rigtige pris på boligen. Alt hvad du skal gøre for at komme i gang er at klikke her, eller at udfylde formularen forneden.

 

 

GRATIS TJEK

Læs også
Få styr på din forskudsopgørelse for 2017 og undgå skattesmæk

Få set dit boliglån efter

Se hvor meget du kan få optimeret dit boliglån. Få procent betyder hurtigt rigtigt mange penge.

Ved at indhente tilbud, accepterer du vores betingelser

“Du får samtidig en bruger på Monera, hvor du løbende får gode råd til hvordan du sparer flere penge i din Økonomi.”

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…