Hjemmesiden for ghettobebyggelsen Gellerup tilskynder indvandrerdrenge til at deltage i et radikalt islamisk arrangement

Stoleleg i Grimhøjmoskéen.

Grimhøjmoskéen i det vestlige Aarhus huser et af de mest radikaliserede muslimske miljøer i Danmark. Moskéen er bla. kendt for at være rekrutteringscentral for jihadister til terrororganisationen Islamisk Stat.

 

Den Korte Avis har omtalt det betændte muslimske miljø i adskillige artikler, senest i en artikel om moskéens ungdomsforening MUC som via Facebook advarer muslimer om ikke at deltage i julearrangementer og/eller ønske ”Glædelig Jul”. Det er simpelthen forbudt og man risikerer at blive vantro, skriver ungdomsforeningen.

 

Men trods moskéens radikale holdninger og det harske anti-jule-budskab er moskéen og ungdomsforeningen MUC populære som aldrig før, på dens Facebook-side stiger antallet af følgere med flere hundrede hver måned.

 

Ungdomsforeningen er simpelthen den største forening for unge muslimer i Jylland og det har man åbenbart taget til efterretning på bydelsportalen Gellerup.nu hvor man er begyndt at reklamere for Grimhøjmoskéens ungdomsarrangementer.

 

I en artikel på bydelsportalen lyder overskriften: ”Hygge-nytårsaften i moskeen på Grimhøjvej”.

 

En af arrangørerne Mohammed Masudi forklarer om arrangementet:

 

”Formålet med hyggeaftenen er at få samlet børn og unge fra hele Århus. Dengang jeg var lille, kunne mine forældre ikke lide, at jeg var ude nytårsaften og lege med fyrværkeri. De anså det for at være farligt og skadeligt for miljøet. Jeg kan huske, at jeg plejede at sidde og kigge ud af mit vindue eller bare ligge i min seng og kede mig. Jeg håbede, at der var nogle indendørs aktiviteter eller arrangementer, som jeg kunne deltage i nu, hvor jeg ikke måtte være udenfor.”

 

Men ifølge Masudi handler arrangementet også om at nedbryde nogle fordomme.

 

”Vi vil gerne være med til at give alle et indblik i, hvad islam virkelig er og aflive nogle af de fordomme, mange render rundt med om muslimerne. Islam er ikke terror. Men et brødreskab, som styrkes af fælleskabet, sammenhold og nogle fællesaktiviteter. Arrangementet er for alle børn og unge i forskellige aldersgrupper og uanset religion,” siger han.

 

Forbudt for piger

Ikke overraskende er arrangementet for børn og unge mænd i alle aldre, piger er altså ikke velkommen i ”brødreskabet”.

Læs også
Ny film: Sherin Khankan siger, hun vil reformere islam  

 

Som i muslimske lande er kønsadskillelse også normen blandt muslimske trossamfund i Danmark. I de fleste moskéer, foregår bøn og andre aktiviteter i separate lokaler hvor piger og drenge, kvinder og mænd er total adskilt fra hinanden, og hvor hvert køn har sin egen indgang.

 

Der findes dog undtagelser hvor kvinder og mænd beder i samme lokale, det sker oftest hvis der kun er et lokale til rådighed. Her er det så kutyme at mændene sidder forrest og kvinderne sidder bagest eller hvis det er muligt, i hver sin side.

 

En tragisk udvikling

I stedet for, at udviklingen blandt muslimske indvandrere og efterkommere i Gellerup er gået i retning af at optage danske værdier om kønnenes ligestilling og personlig frihed, er mange, måske flertallet gået den anden vej og de lægger sig nu op af en stram islamisk identitet.

 

En identitet der bygger på sharialove kan fx handle om kønsadskillelse, om at kvinder skal tildække sig, om at mænd har ret til at tage flere hustruer, om at kvinder som udgangspunkt ikke har ret til at kræve forældremyndighed over fælles børn, om at piger og kvinder kun har halv arveret, om at kvinder kun kan deltage i sociale arrangementer eller tage på pilgrimsrejse under ledsagelse af en mandlig værge, om ikke at omgås ikke-muslimer privat, om at homoseksualitet er en forbudt sygdom.

 

Der er stort set ikke nogen grænse for de ”aparte” holdninger der foldes ud i en ghetto som Gellerup i de seneste år, og det kan Grimhøjmoskéen, myndighederne i Aarhus og østjyske medier tage æren for.

 

Læs også
Vi skal ikke give os selv skylden for muslimers radikale holdninger

Moskéens formand Oussama El-Saadi har i ramme alvor udtalt til Tv, at man er en helt hvis man ofrer sig/bliver selvmordsbomber for Allahs sag, man håber også på at Islamisk Stat vinder krigen. Men i stedet for at disse abnorme holdninger dømmes ude, inviterer myndighederne til dialog, samarbejde og grænseløs tolerance, og med reklame for Grimhøjmoskéen på Bydelsportalen Gellerup.nu må man spørge hvad det næste bliver, måske åbenlys reklame for islamisk juridisk rådgivning, de såkaldte sharia-domstole?

 

Klik HER for at se opslaget på bydelsportalen.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…