Nu kommer knivene frem: Angela Merkel ydmyges offentligt af to fremtrædende partifæller, der er ude i valgkamp

You Tube

Utilfredsheden med Angela Merkel har vokset sig større og større i hendes parti CDU. Nu er det nået dertil, at to fremtrædende partifæller ydmyger hende i fuld offentlighed.

 

Tre tyske delstater går til valg i midten af marts. I to af dem har fremtrædende CDU-politikere en reel chance for at vinde magten.

 

Den ene af dem, Julia Klöckner, er også national næstformand i CDU. Hun kæmper for at blive ministerpræsident i delstaten Rheinland-Pfalz. Den anden er Guido Wolf, der kæmper om magten i Baden-Württemberg.


Loft over asylansøgere

Klöckner og Wolf har nu sammen skrevet et åbent brev, som gør op med Merkels asylpolitik. Det er i sig selv et meget opsigtsvækkende angreb på Merkels lederskab.

 

Men ikke nok med det. Det hovedkrav til asylpolitikken, som de to CDU-spidser formulerer, jager kniven helt ind i ryggen på kansleren.

 

De kræver nemlig, at Tyskland indfører et loft over, hvor mange der dagligt kan søge asyl i landet. Til det formål skal der etableres registreringscentre ved landets grænser.

 

Et sådant loft er netop blevet indført i Østrig, hvor man nu kun vil tage imod 80 asylansøgere om dagen. Denne ordning er blevet meget hårdt angrebet af … Angela Merkel.

 

Hun har hamret løs på, at den slags nationale lofter er den helt forkerte vej at gå. I stedet skal man koncentrere sig om at begrænse asylstrømmen på europæisk plan i et tæt samarbejde med Tyrkiet, mener Merkel.

 

Tyskland: Problemerne sendes videre til os

Forholdet mellem Tyskland og Østrig er af samme grund meget anspændt i disse dage.

 

Den tyske regering er ikke bare vred over, at Østrig indfører et nationalt loft på 80 asylansøgere om dagen. Den er særlig vred over, at Østrig samtidig vil tillade 3.200 mennesker om dagen at rejse videre til Tyskland for at søge asyl dér.

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

 

Den tyske indenrigsminister Thomas de Maizière anklager østrigerne for på den måde at sende problemerne videre til Tyskland.

 

Valgene skal vindes

Midt i denne højspændte atmosfære fører Klöckner og Wolf valgkamp for CDU på netop det loft, som Østrig har gjort til virkelighed og fået så meget skældud for af Merkel.

 

Det er en uhørt undergravelse af Merkels autoritet.

 

Men for de to politikere gælder det om at vinde valg, der tegner til at blive meget tætte. Derfor lægger de op til en politik, som har folkelig sympati, og som måske kan hente nogle stemmer fra det indvandringskritiske parti Alternative für Deutschland (AfD).

 

Derfor er Merkel tavs

Merkel selv har ikke kommenteret deres åbne brev.

Læs også
DA: Kommuner kan spare millioner ved færre indvandrere på offentlig forsørgelse

 

Hvis hun tager et opgør med Klöckner og Wolf, kan det øge risikoen for, at CDU taber valgene i de to delstater. Og skylden for det vil i høj grad blive lagt på hende som kansler.

 

Derfor er hun nødt til at lade det åbne brev passere.

 

Men ydmygelsen kan blive et nyt skridt mod Merkels fald.

 

(The Local)

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…