Nu har politiet fået fat i ham: Det var et medlem af Black Army, som i juli måned beskød en fængselsbetjent på vej til arbejde

Som formanden for fængselsbetjente, Finn Østerbye, dengang forudsagde, så var det et bandemedlem, som i juli måned skød mod en fængselsbetjent foran Nyborg Statsfængsel, hvor han var ved at sætte sin cykel fra sig.

 

Fængselsbetjenten blev dengang truet til at lægge sig på jorden, hvorefter han blev skud i benet af en maskeret mand.

 

Inden hans kollegaer fra fængslet, som var blevet alarmeret af skuddet, nåede ud til ham, var det lykkedes for gerningsmanden at stikke af og forsvinde i en ventende bil.

 

Fyns Politi meddeler således i en pressemeddelelse, at politiet nu har anholdt en 20-årig mand fra bandemiljøet og sigtet ham for at have skudt mod fængselsbetjenten den 12. juli klokken 22:46.

 

Politiet oplyser i pressemeddelelsen intet om, hvilken bande, den pågældende er medlem af, men til TV 2 Fyn, oplyser vicepolitiinspektør Henrik Justesen, Fyn Politi, at den anholdte er medlem af den berygtede Vollsmose-bande, Black Army.

 

Udelukker ikke flere anholdelser

Det 20-årige medlem af Black Army blev ifølge Fyns Politi anholdt klokken 13:03 efter længere tids efterforskning.

 

”Vi har arbejdet målrettet mod at få løst denne sag, og i dag kunne vi så skride til anholdelse. Jeg vil ikke udelukke, at vi i den nærmeste fremtid kommer til at foretage yderligere anholdelser i sagen. Mere kan jeg ikke sige nu,” lyder det fra Henrik Justesen.

 

Han oplyser, at den anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør tirsdag, samt at anklagemyndigheden vil anmode om lukkede døre.

 

Politiet offentliggjorde video

Det nu anholdte bandemedlem var ikke alene om angrebet på fængselsbetjenten.

 

Læs også
Motionscyklist fandt pose i skoven: ”Da jeg så, hvad der var i posen, hoppede jeg tilbage” – og så skyndte han sig at ringe til politiet

Efter skudepisoden løb han som nævnt hen mod en sort bil, hvor tre personer ventede på ham. Bilen blev senere fundet udbrændt på en rasteplads i Hjulby.

 

Politiet fandt senere frem til, at bilen stammede fra et indbrud i Vissenbjerg, hvor fire gerningsmænd blev filmet af et overvågningskamera, da de stjal nøglerne til bilen, som tilhørte Barfod Transport i Vissenbjerg.

 

Politiet offentliggjorde videoen i september, og på videoen kan man se, at selvom de fire gerningsmænd forsøger at dække deres ansigter til, kan man se ansigtet på en person, som sparker døren op.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…