Myndighederne er stort set reduceret til statister og skraldemænd når banderne strides i Vollsmose

Situationen var højspændt i Odenses store indvandrerghetto Vollsmose onsdag den 3. februar. Midt på eftermiddagen ved 14.30 tiden modtog Fyens Politi en melding om, at der var skyderi i bydelen, nærmere bestemt på Bøgetorvet.

 

”Vi har modtaget en melding om, at der er affyret skud derude. Vi er nu ude for at undersøge, om det har hold i virkeligheden. Da det er et specielt arbejdsområde, så er vi massivt til stede derude,” siger Erik Skov, der er vagthavende ved Fyns Politi til Fyens.dk

 

Politiet kan dog efterfølgende ikke bekræfte, at der er blevet affyret skud. En sølvfarvet Mercedes blev taget med til videre undersøgelse, men selvom bilen, især forruden, så ud som om at den er blevet udsat for en stor skudsalve, kan politiet ikke bekræfte, at skaderne er forårsaget af skud.

 

”Vi kan ikke afvise det, men vi har omvendt ikke kunnet finde nogen spor der indikerer, at der er blevet skudt. Hverken på selve gerningsstedet eller i den bil vi tog med til undersøgelse,” oplyser politiet efter undersøgelse af bilen.

 

I forbindelse med politiets tilstedeværelse valgte ordensmagten at ransage flere adresser. Der blev båret en sort sæk bort fra en af adresserne og seks unge blev anholdt.

 

Fire af dem blev imidlertid løsladt igen i løbet af torsdagen, fordi de sigtes for mindre overtrædelser som eksempelvis hærværk. To andre blev fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for handel med euforiserende stoffer. Ifølge fyens.dks oplysninger fandt politiet 40 kilo hash på en adresse i området, men det vil politiinspektøren ikke bekræfte. De to blev fremstillet i grundlovsforhør torsdag eftermiddag.

 

Stridigheder mellem to grupperinger

Politiet blev altså tilkaldt midt om eftermiddagen pga en melding om skud. Grundet områdets karakter vælger politiet at møde talstærkt op og man udnytter situationen til at ransage nogle adresser, hvor man tilsyneladende finder et eller andet i en sort sæk.

 

Men politiet kan ikke bekræfte, at der har været affyret skud, men man gætter på at der er tale om stridigheder mellem to grupperinger.

 

”Det er i hvert fald det, vi formoder. At det ikke er noget borgene i Vollsmose skal tænke særligt meget over i forhold til tryghed eller noget andet, fordi vi mener, det er inden for et lukket miljø, det foregår,” siger Benny Linde fra Fyens Politi.

 

Politiet kan imidlertid ikke udtale sig om hvilke grupperinger det drejer sig om.

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

 

Politiet siger at borgerne kan være trygge, men borgerne er meget bange

Borgerne kan altså være ganske rolige og trygge, såfremt stridighederne ikke har noget med dem at gøre. Men når bander strides så er det ikke usandsynligt, at sagesløse borgere kan komme i fare hvis de befinder sig på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.

 

Og selvom borgeren måske kun ser til fra sidelinjen eller fra et vindue, kan de sagtens komme i bandernes søgelys hvis disse får indtrykket af at de har set noget de ikke burde se.

 

Fyens.dk var onsdag i kontakt med en lokal beboer, som har filmet en del af politiets aktion. Men ifølge Fyens.dk valgte man ikke at offentliggøre borgerens optagelse fordi kameravinklen kunne vise hvor borgeren bor.

 

Borgeren er altså bange for, at nogen vil komme efter ham, hvis Fyens.dk viser en anonym optagelse. Man må sige det er højst foruroligende, at helt almindelige mennesker skal være bange for, at nogen kommer efter dem fordi de hjælper myndighederne.

 

Få styr på de lovløse områder

Vollsmose er ikke enestående i Danmark, tværtimod er der mange områder som ligner det til forveksling. Områder hvor ordensmagten bliver mødt med molotovcocktails af maskerede unge. Områder hvor brandvæsnet ikke vil køre ind, hvis de ikke eskorteres af politiet. Områder hvor væresteder hærges af utilpassede unge mænd. Områder hvor busdriften indstilles fordi børn og unge kaster med brosten og mod busserne. Områder hvor børn og unge forsøger at blænde chaufføren med laserlys. Områder hvor bilister kører stærkt hasarderet. Områder hvor containere, knallerter og biler ofte sættes i brand.

Læs også
DA: Kommuner kan spare millioner ved færre indvandrere på offentlig forsørgelse

 

Fredag aften fik politiet en melding om, at en bil var sat i brand i Lærkeparken i Vollsmose. Politiet formoder at branden er startet ved, at nogen har kastet em molotovcocktail mod bilen.

 

Politiet er nu interesseret i at tale med vidner, der måtte have set noget i forbindelse med branden fredag aften. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

 

Se billeder fra politiets aktion i Vollsmose her.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…