Myndigheder skærer igennem overfor muslimske skoledrenge: Giv jeres lærerinde hånd – eller det får kontante konsekvenser

Colourbox

Skolemyndigheder i Schweiz har truffet en meget principiel afgørelse. Det drejer sig nærmere om den kanton (region), der hedder Basel-Landschaft.

 

På en skole i kantonen går to drenge fra Syrien, der er henholdsvis 14 og 16 år. Deres far er imam i en strengt fundamentalistisk moské. Han har opdraget sønnerne til ikke at give kvinder hånd.

 

Det gav anledning til stor ballade i april. De to drenge erklærede: ”Ingen kan tvinge os til at berøre hænder. Hvis vi igen skulle trykke hænder, ville det være en diskriminering mod os.” (SonntagsZeitung)

 

Det fik deres skole til at drage den noget ejendommelige konsekvens, at de fremover heller ikke skulle give hånd til deres mandlige lærere. Så blev der jo ikke gjort forskel på kvindelige og mandlige lærere …

 

Kontant afregning

Men den ”løsning” har skolemyndighederne nu fejet af bordet. De slår fast, at en lærerinde har krav på, at eleverne giver hende hånden.

 

I begrundelsen hedder det, at den offentlige interesse i ligestilling mellem mænd og kvinder og integration af udlændinge vejer væsentligt tungere end trosfriheden.

 

Og der er kontant afregning, hvis man ikke retter sig efter denne afgørelse. Familien kan få en bøde på op til 34.000 kr.

 

Nu hilser også drengenes skole afgørelsen velkommen. Den bringer ”klarhed over den videre fremgangsmåde”, som det hedder.

 

Velgørende

Sagen har i det hele taget haft alvorlige konsekvenser for familien, hvor faderen indvandrede til Schweiz i 2001. I sidste måned meddelte de schweiziske myndigheder, at tildeling af statsborgerskab til familien var stillet i bero.

 

Læs også
Muslimer kræver nye pasregler – muslimske kvinder må ikke vise deres ører

Man mener altså ikke, at familien lever op til de betingelser, som man må stille, hvis folk skal have schweizisk statsborgerskab.

 

Oven i dette meddelte skolemyndighederne forleden, at et medlem af familien havde fået en advarsel for forherligelse af vold på de sociale medier.

 

Det er velgørende at se myndigheder, der står så fast på grundlæggende principper i deres samfund.

 

(Die Welt, Der Spiegel)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…