Mange franskmænd er blevet fremmede i deres eget land – nu er det kommet dertil, at et bystyre skal kæmpe hårdt for, at de kan købe svinekød og alkohol

En heftig strid er brudt ud mellem bystyret i Colombes, som er en forstad til Paris, og et lokalt supermarked. Striden havner nu for retten.

 

Supermarkedet hedder ”Maison Halal” (”Halal-huset”) og ejes af muslimen Soulemane Yalcin. Det sælger kun halal-varer – altså varer, der følger de islamiske regler. Man kan derfor hverken købe svinekød eller alkohol.

 

Men det vil bystyret ikke acceptere. Over for den britiske avis ”The Telegraph” giver man to argumenter for at tvinge butikken til også at sælge varer, der ikke er halal:

 

For det første ønsker man ikke at skabe et rent muslimsk lokalområde ved at lade et islamisk supermarked dominere handlen. Man vil fastholde en blandet befolkningssammensætning.

 

For det andet har man modtaget klager fra især ældre beboere. Halal-markedet erstattede sidste år et almindeligt supermarked. Siden har de ældre protesteret over, at de nu er tvunget til at bevæge sig langt for at kunne handle på almindelig fransk maner – inklusive svinekød og alkohol.

 

Bystyret mener, at forpagtningsaftalen med den muslimske ejer giver det ret til at kræve, at der også er varer på hylderne, som ikke er halal. Aftalen går nemlig på en blandet købmandshandel, hvorfor de lokale myndigheder mener, at de kan kræve et vareudbud, der er bredere end det islamiske.

 

Det er alt sammen meget godt. Men hele sagen er et skræmmende udtryk for de tilstande, som masseindvandringen har skabt i Frankrig.

 

Taberne

Butiksejer Yalcin afviser bystyrets krav. Han insisterer på, at han vil drive en forretning, som er i pagt med de mange muslimer i lokalområdet.

 

Nu indbringer myndighederne sagen for retten. Man ønsker at opsige forpagtningsaftalen med Yalcin, der ellers løber til 2019.

 

Striden afspejler, hvor stærk en islamisering der er sket i en hel del franske lokalområder. Nu skal et bystyre kæmpe for overhovedet at give ikke-muslimske beboere rimelige vilkår for at købe ind. De er ved at blive skubbet helt til side af halal-handel.

Læs også
Socialdemokratisk politiker: ”Vi skal nok sørge for, at navnet Muhammed aldrig forsvinder”

 

Uanset, hvem der vinder den kommende retssag, er franskmændene i disse områder for længst blevet taberne. De er blevet fremmede i deres eget land.

 

(The Telegraph, Kronen Zeitung, Le Parisien)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…