Langelandsfestivalen er på ingen måde enestående – ny undersøgelse viser en dramatisk udvikling i sexovergreb på festivaler

Modelfoto

Unge piger har været udsat for sexovergreb på Langelandsfestivalen. To unge asylansøgere er sigtet for voldtægt af en 16-årig pige, tre andre er sigtet for befamling af en anden 16-årig.

 

Disse sexovergreb finder også sted i massivt omfang på festivaler i landene omkring os.

 

I Tyskland er der praktisk talt ingen festivaler uden en stribe af den type overgreb. Desuden oplevede Tyskland de uhyggelige krænkelser af festende kvinder i Køln og andre byer nytårsaften. De fleste af gerningsmændene var fra Nordafrika.

 

Optakten til krænkelserne er meget ofte den samme. En gruppe unge flygtninge eller indvandrere omringer en eller flere unge kvinder, og så begynder de at gramse på dem eller ligefrem voldtage dem.

 

Sverige: tidobling af sexoverfald

Fænomenet er også særdeles velkendt i Sverige. Radiokanalen P4 Nyheter har lavet en opsigtsvækkende statistik over udviklingen i disse sexovergreb.

 

Sidste sommer blev der anmeldt 10 sexovergreb på festivaler. I denne sommer har der foreløbig været 111 anmeldelser!

 

Antallet af voldtægter er steget fra fire sidste år til 10 i år.

 

Rekorden finder man på festivalen ”Putte i parken” i Karlstad. Her var der én anmeldelse sidste år og 38 i år!

 

En meget stor del af gerningsmændene er såkaldt uledsagede flygtningebørn eller andre unge mænd med asyl- og indvandrerbaggrund.

 

Dette har svensk politi givet udtryk for. Efter ”Putte i parken” skrev politiet i Värmland således i en rapport:

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

 

”Der hersker ingen tvivl om, hvem der tager sig disse friheder. Det er grupper af syv til otte fyre, der tilhører gruppen uledsagede flygtningebørn.”

 

En politimand ved navn Peter ”Peppe” Larsson skriver i et indlæg om de personer, som det er lykkedes politiet at få fat på som mistænkte i forbindelse med ”Putte i parken”:

 

”Ni pågrebne. Fem uledsagede. Tre udlændinge. En svensk. Mænd.”

 

Politiet må ikke omtale gerningsmændene

Men nu får politifolkene at vide, at de ikke må skrive den slags. Den besked kommer fra den offentlige instans, der hedder Justitiekanslern. Dennes opgave er at sikre, at offentlige myndigheder overholder loven.

 

Justitiekanslern skriver, at politiets rapportering ikke overholder de krav om saglighed og upartiskhed, som bør gælde, ”eftersom politiet påstår, at en vis gruppe har gjort sig skyldig i forbrydelser i tilfælde, hvor ingen er dømt for disse forbrydelser”.

 

Læs også
DA: Kommuner kan spare millioner ved færre indvandrere på offentlig forsørgelse

Derfor har politiet fjernet henvisningerne til, hvem der er gerningsmænd, og man har iværksat en intern undersøgelse af sagen. På den baggrund vil Justitiekanslern ikke foretage sig yderligere.

 

Så officielt ved politiet nu ikke, hvem der står bag den dramatiske stigning i sexovergrebene. Reelt ved alle, at en stor del af gerningsmændene er unge mænd med asyl- og indvandrerbaggrund – herunder mange såkaldt uledsagede flygtningebørn, som er under 18 år.

 

Samme mønster findes i Tyskland. Og samme mønster trådte frem i forbindelse med Langelandsfestivalen. Meget tyder på, at vi også herhjemme kan forvente mere af en slags.

 

(Fria Tider)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…