Læserne flygter fra Jyllands-Posten – en skinger venstreorienteret skribent bidrager formentlig til at jage dem væk


De trykte aviser har i de senere år tabt masser af læsere – i Danmark og andre lande.

 

I første del af 2016 er det dog lykkedes for en række danske aviser at opnå en lille forbedring i læsertallet.

 

Men det gælder ikke alle. Frem for alt gælder det ikke Jyllands-Posten. Avisens nedtur bliver ved og ved. Fra 247.000 læsere i 1. kvartal 2015 til 217.00 i 1. kvartal 2016. (Index Danmark/Gallup)

 

Denne dramatiske nedtur er kommet i en periode, hvor avisen er drejet til venstre. Dens journalistik  ligner i stigende grad Politikens.

 

Man kunne måske forestille sig, at de to aviser blev smeltet sammen, således at der blev to regionale udgaver af den samme avis tilbage: Politiken Øst og Politiken Vest (tidligere Jyllands-Posten).

 

Avisens ny chefredaktør synes helt og fuldt at have fortsat venstredrejningen.

 

David Trads – garanti for fiasko

Et led i den venstredrejning, som Jyllands-Postens læsere tilsyneladende ikke har brudt sig om, har været at knytte kommentatoren David Trads til bladet. Han repræsenterer det venstreorienterede i en meget skinger udgave.

 

Man kan vel formulere det på denne måde: Jo flere artikler Trads skriver i Jyllands-Posten, jo flere læsere flygter fra avisen. Så han er en dyr dreng.

 

Avisens ledelse burde ellers have forudset, at det ville gå galt. Ser man på Trads’ karriere, er der næsten 100 procents garanti for fiasko på den mest uskønne måde.

 

I 2002-2004 var han chefredaktør på Information – her faldt oplaget. I 2006-2008 var han chefredaktør på Nyhedsavisen – den krakkede med et underskud på en million kroner om dagen.

Læs også
Spørgsmålet er, hvornår Jyllands-Posten bliver opslugt af Politiken og får navnet Politiken Vest

 

Han har skrevet flere bøger, som meget få mennesker har gidet læse. Undervejs var der også et forsøg på at blive folketingskandidat, som kiksede totalt.

 

Og nu altså Jyllands-Posten.

 

Læserne vender ryggen til

På Jyllands-Posten er Trads kun skribent. Men han har en meget larmende måde at være til stede i spalterne på. Selv de mange, der ikke læser hans kommentarer, kan dårligt undgå at fornemme hans ekstreme debatform med skrig, skrål og vilde udfald.

 

Det kan skræmme de snusfornuftige og besindige læsere, som Jyllands-Posten engang havde mange af, væk.

 

Trads’ synspunkter er ofte også ekstreme i deres indhold. I forhold til udlændingepolitikken ligger han tæt på den radikale Zenia Stampe og på den alleryderste venstrefløj.

 

Læs også
Jyllands-Postens journalistik er i frit fald – nu forbinder man Den Korte Avis med racisme

Han er således varm tilhænger af masseindvandringen fra de muslimske lande. I modstrid med al tilgængelig dansk viden mener han blandt andet, at den er til stor gavn for dansk økonomi.

 

Man hyrer ikke en type som David Trads for at få dygtighed og kvalitet. Han er mildt sagt ikke den skarpeste kniv i skuffen.

 

Man hyrer en Trads for at få ubeherskede påstande, grove beskyldninger og tilsvining af folk. Det prøver man så at sælge som ”kontroversiel debattør”.

 

Heldigvis ser det ud til at blive endnu en Trads-fiasko. Læserne vender Jyllands-Postens forsøg med venstreorienteret vulgær-journalistik ryggen.

 

Infame beskyldninger

Da Trads var chefredaktør på Information, leverede avisen et af de værste eksempler på ’svine-journalistik’ i nyere dansk pressehistorie:

 

I 2003 beskyldte avisen på forsiden daværende kirkeminister Tove Fergos kommunikationsrådgiver, Henrik Gade Jensen, for højreekstremisme og nazi-forbindelser.

Læs også
Jyllands-Posten går i panik over Den Korte Avis’ succes

 

Disse beskyldninger var fuldkommen grebet ud af luften og aldeles infame. Gade Jensen var og er kendt som en særdeles respektabel intellektuel af høj karat.

 

Men han skulle altså trækkes gennem sølet af Trads. På grund af tilsviningen måtte han tage sin afsked, selv om han absolut intet havde på samvittigheden.

 

Først ni år senere fandt Trads ud af at udtrykke sin beklagelse og erkende, at han ”havde begået en stor journalistisk fejl”, men at han havde været ”for fej” til at undskylde den. (Journalisten 30.10.12)

 

Og så sviner han i øvrigt videre …

 

http://jyllands-posten.dk/debat/blogs/davidtrads/ECE8034770/Jo-indvandrere-g%C3%B8r-os-faktisk-rigere/

 

http://politiken.dk/kultur/medier/ECE2845848/udloeser-flygtningene-ragnarok-eller-bliver-det-bare-vildt-fedt/

 

http://jyllands-posten.dk/debat/blogs/davidtrads/ECE8800353/den-haarde-tone-foerer-til-politisk-vold/

 

http://jyllands-posten.dk/debat/blogs/davidtrads/ECE8899720/og-verden-staar-endnu/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…