Kontant kurs over for muslimske særkrav: Hvis pigerne ikke deltager i svømmeundervisningen, kan de ikke få statsborgerskab

Foto fra boligområde i Aarhus Vest: Privat

I Schweiz er man ikke så politisk korrekt som så mange andre steder. Det har to muslimske søstre og deres familie, der bor i Basel, erfaret. De to søstre er 12 og 14 år.

 

De afviser at deltage i skolens svømmeundervisning, ligesom de heller ikke vil tage med på lejrskole. Disse aktiviteter er uforenelige med deres religion, siger de.

 

Men den slags muslimske særkrav bliver mødt med en kontant kurs fra samfundet.

 

Myndighederne i Basel slår fast, at deltagelse i svømmeundervisning og lejrskole hører med til skolepligten. Og hvis man ikke overholder skolepligten, ”krænker man retsordenen, og dermed kan man ikke blive schweizisk statsborger,” lyder det.

 

Det er første gang, at nogen er blevet nægtet statsborgerskab i Schweiz med denne begrundelse. Dermed er der skabt præcedens for at håndtere lignende sager i fremtiden.

 

En repræsentant for myndighederne i Basel udtaler, at man ”juridisk er på den sikre side”. Tilsyneladende har pigens forældre heller ikke forsøgt at få afgørelsen ændret ad rettens vej.

 

I mange europæiske lande giver man ellers i vidt omfang efter for muslimske særkrav. Men schweizerne tager altså de principper, som deres land er bygget på, anderledes alvorligt.

 

(Heute)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…