Kønsopdelt svømning kan fortsætte i Gellerup, men uden gardiner og låste døre

Hvis man vil modarbejde islamisering, skal man gribe ind i de såkaldte parallelsamfund i indvandrerghttoerne.

 

Parallelsamfund betyder, at flertallet af beboerne er muslimer, og at de fleste af disse muslimer foretrækker at bo sammen med andre med samme muslimske kulturbaggrund. Det vil i realiteten også sige at de lever afsondrede fra danskere.

 

Flertallet ynder deres egen kultur, det muslimske fællesskab og den fælles muslimske identitet. Beboerne kan handle islamisk, spadsere til moskeen og kvinderne kan svømme på islamisk bag låste døre og nedrullede gardiner.

 

Venstre i Aarhus er imod parallelsamfund.

 

Gert Bjerregaard sidder i byrådet for Venstre, han er imod særlige svømmehold der er indrettet til muslimske kvinder, som ikke må vise hud eller hår sammen med fremmede mænd.

 

Blændede ruder, aflåste døre, kvindelige instruktører og livreddere og 100 procents garanti for, at hankøn holdes ude. Gert Bjerregaard synes det er strengt. Han mener, det er kvindeundertrykkende.

 

Bjerregaard har fået et stort flertal i Aarhus Byråd overbevist om, at det er gået alt for vidt med alle `sikkerhedsforanstaltninger´ omkring kvindeholdene.

 

Det blev klart på et byrådsmøde i oktober. Her blev der truffet en mere generel beslutning om kvindeholdene i Gellerupbadet. Derefter skulle de nærmere regler udmøntes.

 

Det ser nu ud til at være sket.

 

Byrådet mødes idag onsdag. Og i mandags forklarede Gert Bjerregaard i Aftenshowet på DR, hvad man har tænkt sig.

 

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

Her gjorde Bjerregaard det klart, at han ikke vil stikke en kæp i hjulet for en sund fritidsaktivitet, så kvindeholdene kan fortsætte med at svømme.

 

Men det bliver uden gardiner og uden døre, der er låste. Det vil sige, at der i princippet er åbent for alle. Alle kan se ind og alle kan gå ind i svømmehallen.

 

Så er det spørgsmålet om muslimerne vil gå på kompromis, eller om besøgstallet vil falde til 2006-niveau hvor Gellerupbadet var ved at lukke?

 

Der er ikke meget der taler for, at muslimerne vil udvise modenhed, ansvar og respekt for skik og brug i Danmark, derimod er de meget fortørnede over, at de nu pludselig skal give afkald på et af parallelsamfundets goder.

 

Man må håbe for dem, at de siger ja til, at mødes på halvvejen.

 

De afskærmede svømmehold blev indført i Gellerupbadet i 2003. Der deltager omkring 50 til 100 i svømningen hver lørdag fra 15 til 18.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…