Kommune smed 300 kilo kød ud hver uge, fordi muslimske skoleelever mistænkte det for at stride mod shariaen

PARIS. Den sydfranske by Perpignans borgmester Jean-Marc Pujol kom i klammeri med en muslimsk skoleelevs mor, da han indførte en vegetariansk menu i de kommunale skolers kantiner.

 

Så kunne eleverne vælge mellem, om de ville spise vegetariansk eller den “klassiske” menu, som kunne byde på kylling, bøf eller fisk. Eller svinekød, men så var børnene advaret på de daglige menu-opslag.

 

Den pågældende mor var utilfreds med, at hendes afkom var henvist til vegetar-kost, hvis de ville være sikre på ikke at få mad, som deres religion forbyder.

 

Borgmester Pujol svarede hende, at det ikke var obligatorisk at spise i skolernes kantiner. Forældre er velkomne til at holde deres børn hjemme i middagspausen og servere den mad, som de finder passende.

 

Borgmesteren tilføjede i en offentlig kommentar, at muslimske børn tit hverken spiser kylling eller bøf i skolekantinerne.

 

Kommunen smider hver uge 300 kilo kød i skraldespanden, fordi muslimske børn er nervøse for, om det nu også er halal efter sharia-lovens bestemmelser.

 

Muslimer ved at gris er forbudt, så der er ikke noget at rafle om. Det må man ikke røre, hvis man vil følge Koranen. Men andre dyr kan også være  i strid med reglerne i Koranen, sharia – hvis de for eksempel ikke er slagtet på den rigtige måde.

 

Derfor har kommunen måtte smide så meget kød ud, som de ellers troede, at de muslimske elever ville spise.

 

Det blev borgmesteren træt af og kom med et nyt tilbud. Men det var heller ikke godt nok. Det skal være kød og det skal være i overensstemmelse med sharia.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…