Muslimske mænd vil bestemme, hvordan Karin skal gå klædt – engang var det hendes land, det er det ikke mere

Roger Sahlström / Avpixlat

Karin bor i Bergsjön. Et boligområde i Sverige, som efterhånden er domineret af muslimer.

 

Fra sin altan kan hun se de muslimske kvinder gå forbi i deres burkaer.

 

“Jeg plejer at sige, at jeg er den sidste svensker i området”, siger Karin.

 

Det er journalisten Roger Sahlström, som har besøgt boligområdet Bergsjön og talt med blandt andet Karin for Avpixlat. (se link i bunden af artiklen)

 

Bergsjön er et alment boligbyggeri med gode lejligheder. Hun har boet her siden 1970. Men i dag er området helt forandret. Til det værre.

 

Store grupper af muslimske indvandrere er flyttet ind, og tonen er blevet en helt anden.

 

Før kunne vi sidde på bænkene og snakke med en kande kaffe. Det kan man ikke længere.

 

Nu er her kriminelle bander og islamister, som har en slags religiøst politi.

 

Banderne vogter over hver deres område, hvor de sælger narko og våben.

 

Og de muslimske politibetjente forlanger at folk lever på en bestemt måde. Der er tøj, de ikke må gå med, og de må ikke lytte til musik.

 

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

Krævementalitet

“Jeg har prøvet at lære mine nye naboer at kende. Men det vil ikke have noget med svenskere at gøre. De er fra Somalia, Syrien og Irak, og de lægge vægt på, at de er muslimer, fortæller Karin.

 

“De går højt op i deres krav til, hvordan samfundet skal være indrettet. Derfor kalder jeg dem for “vi-vil-have” og for “kræve-folket”.”

 

“De er helt utroligt utilfredse med alt i Sverige. Intet er godt nok. De får boliger, penge, politikere, som taler deres sag. Men alligevel er ingenting godt nok.

 

Myndighederne virker meget rundhåndede, siger hun. De får mere end det de har ret til. For eksempel ser man hele tiden de somaliske kvinder med nye barnevogne.

 

Muslimske politibetjente

Der er også muslimske politibetjente i området. Det er en gruppe mænd, som går rundt i området og fortæller mennesker, hvordan de skal klæde sig, så de ikke overtræder islams regler. De er især aktive under Ramadan.

 

Læs også
DA: Kommuner kan spare millioner ved færre indvandrere på offentlig forsørgelse

Karin har tilmed oplevet, at de har stoppet hende og har sagt, at det er i strid med islam at gå med en kjole, der er så kort, at man kan se hendes ben.

 

Første gang troede hun at det var for sjov og grinede.

 

Men de så bare på mig med onde øjne og sagde, at jeg skulle lytte til dem, for ellers kunne de ikke tage ansvaret for, hvad der kunne ske.

 

Jeg ved ikke hvor organiseret det er. Men for bare 20 år siden var det helt utænkeligt, at muslimske mænd gik rundt og åbenlyst stillede den slags krav. Det er resultatet af, at politikerne troede at de gik, bare de lod muslimerne passe sig selv. Nu er der stærke religiøse grupper som er eksempel på en fejlslagen udlændingepolitik.

 

Det er sjældent at vi bliver ramt direkte, men ind imellem er man alligevel bange og urolig, siger Karin.

 

Hun savner det Bergsjön som var engang, hvor man snakkede sammen og respekterede hinanden.

 

Læs også
Likvideringen af 31-årig kvindelig læge i Malmø: Hun fik det dræbende skud, da hun lå på jorden – en medgerningsmand er anholdt

Politikerne burde komme herud og selv opleve hvordan det er. De tror, problemerne opstår, fordi der ikke er velfærd nok eller fordi svenskerne holder indvandrerne ude.

 

Men det er ikke rigtigt. Det er dem selv som ikke vil være en del af det svenske samfund. De laver deres egne parallelsamfund.

 

Vad tror du behövs göras?

 

– Det är enkelt. Ställ samma krav som på andra svenskar. Passar det inte är det inte svårare än att åka till ett annat land.

 

Karin säger att det kanske låter hårt det hon säger, men det är nödvändigt att markera nu innan saker går alldeles för långt. Våra politiker har tillåtit dessa parallellsamhällen att växa fram och det som gör det farligt är att det i detta gror en religiös extremism som få vågat prata om eller vill förstå.

 

Men Karin har ikke tænkt sig at flytte.

 

Læs også
Sverige asyl-amok: Har alene i år uddelt langt over tredive tusinde statsborgerskaber og modtaget et hav af asylansøgere

“Der skal mere til en kriminelle bander og ekstremister for at skræmme mig. Her er en dejlig natur og en skøn udsigt. Men det er lidt ensom når hendes naboer flytter og hun føler sig som den sidste svensker i området.

 

http://avpixlat.info/2016/06/23/boende-i-bergsjon-jag-kallar-dem-for-vill-ha-och-kraver-folket/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…