Jakob Fuglsang fortæller, hvordan han vandt sølv – godt gået!

Med en OL-medalje til samlingen kan Jakob Fuglsang godt leve med at blive slået i finalen.

Nok lykkedes det ikke cykelrytteren Jakob Fuglsang at vinde den store sejr, han tørster efter, men andenpladsen i landevejsløbet ved OL i Rio kan rigeligt stille danskeren tilfreds.

 

Fuglsang leverede en taktisk mesterpræstation på den barske rute omkring den brasilianske storby og blev i sidste ende kun slået af belgieren Greg Van Avermaet.

 

– Det føles godt. Jeg føler, jeg har vundet sølv og ikke tabt guld, siger Jakob Fuglsang.

 

Han kom til opløbsstrækningen på Copacabana i selskab med Van Avermaet og polakken Rafal Majka, og det lykkedes at distancere Majka på de sidste meter efter en nervepirrende finish.

 

– Jeg vidste godt, at Van Avermaet er hurtigere end mig ti ud af ti gange, med mindre han styrter eller taber kæden. Så jeg holdt mig inde i siden og håbede, at jeg i det mindste ville slå Majka, forklarer Fuglsang.

 

De tre medaljetagere havde også held med sig, da Vincenzo Nibali og Sergio Henao styrtede på den sidste nedkørsel på et tidspunkt, hvor de sammen med Majka havde oparbejdet et forspring.

 

– Vi blev ved med at køre, for vi vidste, at der var det flade stykke ind mod mål. Det er cykelløb, og der kan ske mange ting. I dag skete der så ekstraordinært mange ting. Det var en hektisk finale.

 

– Der er selvfølgelig noget held med i det, og der er nogle ting, der flasker sig rigtigt, men jeg tog også de rigtige beslutninger mod slutningen.

 

– Det var et fedt løb og et rigtig herreløb, hvor der blev gået til stålet. Jeg kørte et godt løb, hvor jeg fik super hjælp af Chris Anker Sørensen og især af Christopher Juul-Jensen indtil den sidste omgang, siger Jakob Fuglsang.

 

OL-sølvmedaljen er Danmarks første i landevejscykling, siden Rolf Sørensen blev nummer to i 1996.

 

Læs også
Danmark skal spille mod Kroatien på søndag i 1/8 finalen

/ritzau/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…