Imam fortalte muslimer, hvordan de kan malke det offentlige system – men han slipper for tiltale

Colourbox

Anklagemyndigheden har droppet sagen mod imamen fra TV-udsendelsen ”Moskeerne bag sløret.” Det er Odense-imam Abu Hassan, som slipper for tiltale.

 

Tilsyneladende er der i Danmark frit slag for imamer, der rådgiver muslimer i, hvordan de skal tilbageholde oplysninger, når de ønsker at udnytte det danske sociale system.

 

Således slipper imam Abu Hassan, Odense, for straf, efter TV 2-udsendelsen ”Moskeer bag sløret”. Her blev det optaget på skjult kamera, hvordan han tilsyneladende forklarede et muslimsk par, hvordan de kan malke de offentlige kasser. Det kunne ligne opfordring til socialt bedrageri.

 

Derfor blev han i marts anmeldt til politiet af Odense Kommune.

 

Men nu har Anklagemyndigheden ifølge en pressemeddelelse droppet sagen mod ham.

 

I udsendelsen, der blev optaget med skjult kamera i moskeen på Ørbækvej i Odense, forklarede imamen et muslimsk par, hvordan de skulle bære sig ad med at få en lejlighed af kommunen og især, hvad de skulle undlade at oplyse om. Hvad, han ikke vidste, var, at de to var såkaldte muldvarpe for TV2.

 

”Udtalelserne er ikke nok til at straffe ham for opfordring til socialt bedrageri,” oplyste statsadvokat i Viborg, Jan Reckendorrf, i går i pressemeddelelsen fra Anklagemyndigheden, som af samme grund nu har droppet den videre efterforskning mod Abu Hassan.

 

TV 2 ville ikke udlevere de uredigerede bånd

Over for politiet har imam Abu Hassan afvist, at han skulle have opfordret til socialt bedrageri samt givet anvisninger på, hvordan det kan gennemføres, men blot havde vejledt dem i forhold til deres situation.

 

Anklagemyndigheden ønskede at få udlevere de uredigerede bånd, så det kunne blive fastlagt, hvad der var blevet sagt, inden imam Abu Hassan fremkom med sine udtalelser. Men det havde TV 2 med henvisning til kildebeskyttelse nægtet. (Pressemeddelelsen)

 

Sagen havnede ved Retten i Odense, som gav TV 2 medhold.

Læs også
Danmark har fået en ny stormoské – Den Korte Avis har været på besøg

 

”I udsendelsen kan man få indtryk af, at imamen opfordrer til socialt bedrageri. Men vi kan ikke bevise det i retten, når vi ikke ved, hvad programmets to muldvarpe forud har forklaret imamen om deres boligsituation og økonomi,” forklarer Jan Reckendorrf og fortsætter:

 

”Når retten har besluttet, at vi ikke kan få flere oplysninger for at forstå den fulde kontekst, må vi slutte sagen her,” konkluderer statsadvokat Jan Reckendorrf.

 

”Du skal ikke fortælle dem, at du ejer noget”

Anklagemyndigheden har vedlagt pressemeddelelsen en udskrift fra TV2 af imam Abu Hassans rådgivning til de to muldvarper om den fremgangsmåde, de skal anvende for at få kommunen til at give dem en lejlighed.

 

Således forklarer imamen:

 

”I skal tage til noget, der hedder Borgerservice. Så siger I: ’Vi er lige kommet til landet og vil gerne have et hjem’. Du skal ikke fortælle dem, at du ejer noget. Hvis du fortæller, at du selv ejer en lejlighed, så er der et problem,” forklarer imamen ifølge Anklagemyndighedens udskrift og fortsætter:

 

Læs også
Video: Bønnekald med “Allahu akbar” gjalder ud over byen – nu siger indbyggerne råt for usødet, hvad de mener om det

”Så vil de nemlig spørge, hvor du har penge til huslejen fra. Altså siden du har råd til at leje. Forstår du det? I er kommet her til landet og jeres situation er den, at I intet har, og I vil have et hus. ’Men hvor sover i så?’ I har nogle venner, som i bor hos i et par dage,” instruerer imam Abu Hassan dem i at sige og understreger:

 

”I har ikke nogen lejlighed. I vil have en lejlighed. Så giver de dig en lejlighed med det samme. Sådan er loven. Jeg kender den,” slutter imamen ifølge Anklagemyndighedens udskrift af hans rådgivningen i TV 2-udsendelsen.

 

Odense kommune meldte ham til politiet

Det var som nævnt Odense Kommune, der i marts måned anmeldte imam Abu Hassan til politiet for opfordring til socialbedrageri og vejledning i metoderne.

 

”Vi kan ikke leve med, at der er autoriteter i vores by, der opfordrer til ulovligheder og anviser borgere i, de kan snyde kommunekassen. Det vil vi have politiet til at kigge på,” sagde Odense-rådmand Steen Møller (K) fra Beskæftigelses- og Socialforvaltningen til Fyens.dk den 7. marts 2016.

 

Men nu er sagen altsluttet, da Anklagemyndigheden er blevet nægtet indblik i dokumentation for, hvad de to muldvarpe havde forklaret imamen om deres situation, inden han rådgav dem.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…