I modsætning til Danmark: Østrig sætter nu hårdt imod hårdt overfor imamer og moskeer

wikimedia

Medens danske politikere nøjes med at rase over Grimhøjmoskeens imamer og deres opfordringer til stening, piskning og drab på de muslimer, der ikke lever op til reglerne, griber man tingene helt anderledes konsekvent an i Østrig.

 

 

Det østrigske parlament har ifølge Politiken med stort flertal netop vedtaget en lov, der forbyder udenlandsk finansiering af landets moskeer og ligeledes forbyder udenlandske imamer at prædike i Østrig.

 

 

“Vi vil have et islam med østrigsk karakter. Hver muslim i Østrig bør være i stand til at praktisere sin religion, som han vil, men vi vil ikke have indflydelse og kontrol udefra,” understregede den østrigske udenrigs- og integrationsminister, den blot 28-årige Sebastian Kurz ifølge Politiken i den statslige radiostation ORF og fortsatte:

 

 

“Med andre religioner behøver vi ikke at frygte indflydelse udefra og derfor være formynderiske med hensyn til finansiering.”

 

 

Omkring 60 tyrkiske imamer risikerer nu udvisning

Den islamiske befolkningsgruppe i Østrig udgør med sine 500.000 medlemmer godt seks procent af landets befolkning og bliver ifølge de østrigske myndigheders skøn betjent af rundt regnet 300 praktiserende imamer.

 

 

Af dem skønnes omkring de 60 at være udsendt af Tyrkiet. De risikerer nu ifølge Politiken at blive udvist, og det har medført rasende tyrkiske protester.

 

 

Over for radiostationen ORF understreger lederen af det religiøse råd i Tyrkiet, Mehmet Görmez, ifølge Politiken, at islam er en international religion, hvis udøvere hverken kan eller bør begrænses af landegrænser:

Læs også
Debatten om Morten Østergaard og Pernille Skippers valgalliance med islamister afslører rystende uvidenhed om islam

 

 

“Hvis enkelte lande tror, at de kan lave deres egen version af det (islam, red.), har de forregnet sig,” understreger han.

 

 

De muslimske organisationer i Østrig vil nu gå til den østrigske forfatningsdomstol, Verfassungsgerichthof, for at få loven kendt forfatningsstridig.

 

 

Udgør også en trussel mod Danmark

I modsætning til Danmark har Østrig historisk set særdeles krigeriske erfaringer med islam. To gange i historien har Wien været belejret af muslimske hære.

 

 

Læs også
Ayouty til Ahlers: Forbyd udenlandske imamer i Danmark

Første gang var i 1529 og anden gang i sommeren 1683. Begge gange blev de muslimske belejrere fra det tyrkiske osmanniske rige slået tilbage. I 1683 blandt andet fordi en tysk-polsk hær i sidste øjeblik nåede frem til undsætning.

 

 

De erfaringer har Danmark ikke, men skal man tro en meningsmåling fra 2015 i Jyllands-Posten, så udgør udenlandske imamer og i det hele taget imamer, som prædiker islam, en latent trussel mod enhver form for muslimsk integration i det danske samfund.

 

 

Muslimsk flertal: Vi skal ikke tilpasse os danske forhold

Skal man tro en meningsmåling, som Wilke foretog for Jyllands-Posten i 2015, så har både udenlandske og danske rabiate muslimer et godt tag i de muslimer, der bor i Danmark.

 

 

Således svarer 52,4 procent ”Nej” til, at muslimer i Danmark skal tilpasse sig danske forhold, medens 37,7 procent havde den modsatte holdning.

 

Læs også
Irakisk migrant dræbte sin samleverske, fordi hun sagde, at han ikke havde hår på brystet

 

I fuld overensstemmelse med holdningen til at tilpasse sig danske forhold mener ligeledes 52,4 procent af de adspurgte, at der ikke er behov for at reformere og tilpasse islam til vestlige samfund,, medens de samme 37,7 procent mener, at behovet tværtimod er tilstede.

 

 

Til gengæld ligger et endnu større flertal på ialt 72,2 procent tilsyneladende helt på linje med Grimhøj-imamernes steninger, pisk og drab og mener, at ”Koranens anvisninger skal følges fuldt ud,” medens blot 17,7 procent mener det modsatte.. De resterende ved ikke.

 

 

”Det er ganske enkelt vanvittigt. DF vil forbyde Grimhøjmoskeen, og så vil vi generelt arbejde for at gøre det vanskeligere at oprette moskeer i Danmark,” siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, til Den Korte Avis og fortsætter:

 

 

”Nu går vi igang med at undersøge de parlamentariske muligheder.”

 

Læs også
Østrig vil afvise statsborgere, der har kæmpet for IS – herhjemme har Lars Løkke sagt, at det er umuligt

 

Under alle omstændigheder tyder noget på, at det er hårdt tiltrængt med østrigske forhold også i Danmark.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…