Hver dag siger 3 politifolk op – 80 procent af styrken overvejer at finde et andet job

Colourbox

Peter Larsson er politimand i Göteborg. Han fortæller, at politikorpset er i dyb krise.

 

”Der er virkelig krise. Mange kolleger vælger at stoppe. Vi får ikke efterforsket kriminaliteten, og vi kan heller ikke rykke ud til de opgaver vi skal. Det stærkt belastede arbejdsmiljø gør, at mange kolleger ser sig om efter et andet arbejde,” siger Larsson.

 

Hans chef fortæller:

 

”I visse områder har vi ikke den kontrol vi burde have. Hvis vi skal vende udviklingen, kan vi ikke gøre det med den politistyrke vi har. Vi har brug for mange flere, omkring 100 mand,” siger Ulf Merlander.

 

Politiet er simpelthen ved at tabe kampen til de kriminelle. Omfanget af skudepisoder i de største svenske byer viser hvor alvorlig situationen er.

 

 

Ifølge NRK er aviserne fyldt med historier om folk der ikke får hjælp når de har brug for politiet, akkurat som Larsson og Merlander fortæller.

 

Kun 14 procent af alle forbrydelser blev opklaret i 2015. Det er bundrekord de sidste 16 år.

 

Samtidigt stiger antallet af dræbte som følge af kriminaliteten.

 

I 2014 var der 82 drab

I 2015 var der 103 drab

Læs også
Likvideringen af 31-årig kvindelig læge i Malmø: Hun fik det dræbende skud, da hun lå på jorden – en medgerningsmand er anholdt

I 2016 har der til dato været 107 drab, herunder et 8-årigt barn. Barnet døde fordi der blev kastet en håndgranat ind gennem vinduet.

 

Sverige er ved at drukne i kriminalitet, vold og mord. Ifølge Politichefen er der brug for, at politistyrken øges kraftigt. Han vurderer, at der er brug for 100 flere betjente i hans eget distrikt, som i forvejen har 160 mand på lønningslisten.

 

Men når de nuværende betjente i stort antal forlader korpset, er det svært at se hvordan man skal rekruttere nye til. Dertil kommer, at lønnen er middelmådig og arbejdet er farligt og hårdt.

 

”Vold mod os i politiet og mod ambulancepersonale og brandfolk er blevet meget værre. Vi taler om stenkast, vold og brand. Det er blevet meget værre de seneste år,” siger betjenten.

 

Kilde: NRK.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…