Hamida og hendes mand har været uden arbejde i syv år – de lever af kontanthjælp fra det offentlige og de får også andet betalt

Modelfoto Colourbox

Som mange af sine jævnaldrende elsker 11-årige Hussein at spille fodbold. Han har nu spillet i syv år. Det fortæller Jyske Vestkysten.

 

Men Husseins forældre er på kontanthjælp, så de syntes ikke, at de har råd til at betale kontingent til klubben og sportstøj og støvler kan der heller ikke blive penge til. Derfor har Røde Kors betalt for det siden Hussein begyndte at spille for syv år siden.

 

”Jeg er på kontanthjælp, og jeg kunne ikke selv betale for hans fodbold, hvis jeg ikke fik den hjælp”, fortæller Husseins mor Hamdia Entesh.

 

Røde Kors administrerer og uddeler i perioden 2013-2016 en håndsrækning til familier eller børn, der er udsat for særlige sociale, læringsmæssige eller sundhedsmæssige belastninger.

 

”Hussein bor i en lejlighed med sin mor, far og tre søskende. Begge forældre er på kontanthjælp. Derfor har Egmont Fonden gennem Røde Kors betalt kontingent og fodboldudstyr hvert år, siden Hussein begyndte at gå til fodbold for syv år siden,” skriver Jyske Vestkysten.

 

Det er godt, at familier kan få en håndsrækning til at komme gennem en svær økonomisk periode. Men hvorfor har Hussein forældre været på kontanthjælp i de sidste 7 år?

 

Det koster de danske skatteydere mange penge og det er en stor belastning på mange andre måde, at en familie på 6 gennem så mange år skal forsørges.

 

Mon ikke der er borgere der spørge: hvorfor skulle de?

 

Hvorfor skulle man stå op klokken 5 om morgenen til et lavtlønnet job, når hele familien kan blive 100 procent forsørgede, på et niveau, så man ikke bare får kontanthjælp men også flere andre ting betalt.

 

Den Korte Avis har de sidste tre dage (19., 20. og 21.9) beskrevet, hvordan en del udlændinge ikke gør meget for at finde et arbejde, så de kan forsørge sig selv og deres børn. Desuden får man også det indtryk, at jobcentrene nærmest opgiver, at få somaliske kvinder og andre indvandrere i arbejde.

 

Læs også
Indvandrer slog, sparkede og truede 15-årig pige – så forsøgte han at lyve sig fra det i retten

Som en vred Naser Khader beskrev det i avisen i går, så oplever han holdningen hos flere arabiske flygtninge sådan, at det ikke rører dem at ligge andre mennesker til last, selv om det er uforskammet og respektløst.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…