Hüseyin Arac om svømning bag nedrullede gardiner og låste døre: Det er at gøre de her piger en bjørnetjeneste

Arkiv/skærmprint YouTube

Venstre i Aarhus vil gøre op med kvindesvømning dikteret af religiøse normer.

 

Det betyder, at Venstre ikke længere vil efterkomme nogle muslimers krav om gardiner, låste døre og kvindelige undervisere og livreddere.

 

Tyrkiske Hüseyin Arac kom til Danmark som 15-årig. Det var den 15. oktober 1972. I dag siger Hüseyin, at det var dén dag han blev genfødt som dansker. Det skriver Jyllands-Posten.

 

Hüseyin har i flere år siddet i Aarhus byråd for Socialdemokraterne. Det er sandsynligvis en del af grunden til, at det er lykkedes Venstre at få Socialdemokraterne til at bakke op om Venstre forslag om at rulle den kønsopdelte sharia-svømning tilbage.

 

”Det er at gøre de her piger en bjørnetjeneste. Det er ikke integration. Det er heller ikke integration, hvis du sendte indvandrerbørn i en specialklasse – vi skal blande os, ligesom vi gør på skolerne i Aarhus. Med sådan en løsning er vi med til at holde kvinderne fast i gamle traditioner – uden for fællesskabet,” siger Arac der hilser kvindehold velkommen under mere afslappede former.

 

I den forbindelse nævner han, at en mandlig livredder skal kunne gå igennem svømmehallen uden stor opstandelse. (Jyllands-Posten)

 

Hüseyin Arac har fuldstændig ret i, at man ikke understøtter integration ved at støtte ”gamle traditioner”.

 

Hanan Ismail er en af de kvinder der benytter kommunes sharia-svømme tilbud i Gellerupbadet. Hun taler ikke om gamle traditioner, men om religion.

 

”I vore religion må vi ikke være blandede i svømmehallen,” siger hun til Tv2 Østjylland.

 

I debatten omkring kønsopdelt svømning har der været bemærkelsesværdigt lidt  omtale af religion og gamle traditioner.

 

Læs også
I Skive arrangerer man svømning, der gør Danmark mere muslimsk

Derimod er det igen og igen blevet nævnt at det handler om ligestilling, blufærdighed og integration, og der har rejst sig et kor af fruentimmere omkring de muslimske kvinders bøn om ikke at nedlægge det 13 år gamle kommunale tilbud.

 

Onsdag den 7. december demonstrere de danske fruer foran Rådhuset i Aarhus. Gellerup.nu talte med et par stykker af dem.

 

”Det er som at træde 40 år tilbage i tiden, hvis vi skal se politisk på det. Kvindesvømning viser netop, at kvinden er frigjort, at vi faktisk laver fællesskaber hvor vi er sammen og har det sjovt” Siger Cecilie.

 

”Det er ikke kun naturligt og frisindet hvis vi smider alt tøjet, nej! Det var for 40 år siden det var sådan. Så det er bare en naturlig modreaktion, at piger og kvinder nu om dage er blufærdige og har behov for et frirum for dem selv,” istemmer Lene.

 

Man kan se billeder af Cecilie og Lene her.

 

Tv2 Østjylland var også forbi demonstrationen, se her.

 

Læs også
Muslimer kræver nye pasregler – muslimske kvinder må ikke vise deres ører

Som man kan se på optagelsen, var det i overvejende grad etniske danskere der stillede op for at forsvare det islamiske forbud mod fællessvømning.

 

Man må sige, at det er op af bakken for muslimske piger der gerne vil tilpasse sig et normalt liv i Danmark, for de skal ikke blot kæmpe mod forstokkede normer internt i de muslimske miljøet, de skal også håndtere en flok danskere, der i misforstået omsorg, giver vind i sejlene til de argeste modstandere af ligestilling og integration.

 

Aarhus Byråd har endnu ikke besluttet om det kønsopdelte svømmetilbud i Gellerupbadet skal nedlægges. Men det lander formodentlig på, at kvindeholdene kan fortsætte dog uden gardiner, låste døre og hysteriske forbud mod mænds tilstedeværelse.

 

Så bliver det spændende at se, om muslimerne er villige til at mødes på midten.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…