Dansk-tyrkiske Rawand Taha var kendt som en flink og flittig fyr, siden blev han afsløret som terrorist – det viser, at vi ofte er for naive

Journalist Jakob Sheikh har undersøgt sagen om Rawand Dilsher Taha, der blev dræbt under et amerikansk droneangreb 7. december sidste år. Det skriver Politiken.

 

Sagen er interessant, fordi Taha er den første muslim fra Danmark, der sættes i forbindelse med terrorangreb i Europa.

 

Radwand Dilsher Taha har været en del af EMNI, som er Islamisk Stats afdeling for operationer i Europa.

 

Ifølge Sheikh var Taha i skriftlig forbindelse med mindst to af gerningsmændene til terrorangrebene i Paris i november sidste år. Disse angreb dræbte 130 mennesker og sårede 433. Det er dog endnu uklart, om Taha har spillet en rolle i terrorangrebene, eller om han ”kun” har haft kontakt til nogle af gerningsmændene.

 

”Han var en del af den celle, som havde til opgave at planlægge eksterne operationer. Og han var i kontakt med de IS-krigere i Frankrig, som gennemførte angrebet”, forklarer et ledende medlem af dokumentationsgruppen Raqqa Is Being Slaughtered Silenty (RBSS) – en gruppe af lokale IS-kritiske informationsaktivister, som lever i IS-højborgen Raqqa i Syrien. (Politiken)

 

”Han kendte til hver eneste detalje i Paris-angrebene og var i kontakt med nogle af gerningsmændene både før og efter angrebene,« siger et af medlemmerne fra gruppen. (Berlingske)

 

Rawand Dilsher Taha var formentlig et stort aktiv for Islamisk Stat.

 

Han var intelligent, veluddannet og havde indgående kendskab til, hvordan man kunne ramme Vesten særlig hårdt. Konkret ved at slå ned på almindelige mennesker, der hygger sig på en cafe eller til en fodboldkamp.

 

Terrorangrebene i Frankrig rystede Europa og den fri verden. Måske har det også været et chok for dem, der kendte Taha i Danmark, at erfare, at han muligvis var en del af terrorangrebene, og at han var et direkte mål for amerikanerne.

 

God dreng og mønster-indvandrer

Rawand Dilsher Taha var flittig i skolen, og han forlod gymnasiet med glimrende karakterer, som førte til, at han uddannede sig til maskinmester på DTU.

Læs også
Forbyd muslimske bønnekald ved lov

 

Taha lå heller ikke på ryggen i sin fritid, han deltog blandt andet i frivilligt arbejde som mentor for udsatte unge med anden etnisk baggrund. Han havde også forskellige job under studietiden, blandt andet i Værktøjshuset på Nørrebro.

 

”Jeg er dybt overrasket over, at Rawand endte dernede. Jeg husker Rawand som en pligtopfyldende, flittig og målbevidst ung mand, som var god til at betjene kunder”, siger Værktøjshusets indehaver Jan Beregaard Pedersen.

 

Og den pligtopfyldende unge mand var også en gevinst for Foreningen Nydansker, der blandt andet hjælper udlændinge ind på arbejdsmarkedet.

 

”Vi var opmærksomme på, om der var en barriere i forhold til etnicitet og religion. Og vi kunne konstatere, at det var der ikke,” siger Torben Møller-Hansen direktør i Foreningen Nydansker.

 

Rawand Dilsher Taha er næppe blevet Islamisk Stat sympatisør natten over. Og han har tilsyneladende også været så klog, at han har holdt lav profil om sine holdninger udenfor fællesskabet af ligesindede.

 

Ifølge en bekendt var Taha tilknyttet salafist-miljøet i København. I 2006 arbejde Taha i Kastrup lufthavn, det var på samme tidspunkt som Lars Hedegaards formodede attentatmand B.H. arbejde der. (Berlingske)

Læs også
Asger Aamund fylder 80 år: Islam er i krig med os – det er på tide at se virkeligheden i øjnene

 

Terrorister kan godt hilse pænt på folk

Taha er ikke det eneste eksempel på en terrorist, der umiddelbart virker flink og venlig på naboer, arbejdskolleger og andre. Bagefter erklærer folk sig meget overraskede over, hvad der lå under overfladen.

 

Men denne overraskelse er naiv. Man kan godt være morderisk terrorist og samtidig hilse pænt på folk. Enhver dygtig terrorist vil også vide, at han ikke skal gøre opmærksom på sig selv ved at optræde mærkeligt og usympatisk.

 

Det danske samfund er nødt til at slippe denne naivitet. Man må erkende, at folk kan være flinke i det daglige og samtidig fanatiske fjender af det danske samfund.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…