Han henvender sig til folk og lyver om deres familie for at narre penge fra dem – nu advarer politiet mod svindleren

 

Mandag formiddag blev en 75-årig kvinde i Søstrup på Sjælland ringet op af sit barnebarn. Det var i hvert fald, hvad stemmen i telefonen sagde.

 

”Barnebarnet” sagde, at han havde fået en vandskade, og at han skulle bruge 25.000 kr. med det samme. Han spurgte til, hvor mange penge hun havde liggende, og så sagde han, at han ville ringe igen senere.

 

Men kvinden fattede mistanke og tog kontakt til sin søn. Han kunne fortælle, at det med vandskaden ikke havde noget på sig, og at det ikke var hendes barnebarn, der havde ringet.

 

”Vandskaden” må da også siges at være et af de mere vanvittige forsøg på at narre penge fra folk.

 

Men svindleren fortsatte. Om aftenen ringede han til en familie i Køge og gav hele historien om ”barnebarnet” og ”vandskaden” nok engang.

 

Heller ikke her havde han dog heldet med sig, og samtalen blev afbrudt.

 

En 92-årig lod sig narre

Men desværre var der en venlig 92-årig kvinde, der lod sig narre, da hun ved middagstid blev ringet op af manden, der fortalte, at hendes barnebarn havde brug for at låne flere tusind kroner til at få ordnet en ”vandskade”.

 

Den 92-årige anede ikke uråd, så da manden kom hjem til hende for at hente pengene til barnebarnet, gav hun ham dem. Han sagde til hende, at hun ikke måtte fortælle sin søn om det passerede.

 

Svindleren beskrives som mand, dansk af udseende, ca. 50 år gammel, 180-185 cm høj, almindelig af bygning, brunligt kort hår.

 

Læs også
 Det er politiets fornemste opgave at beskytte truede personer – ikke at lukke munden på dem

Da den stakkels kvinde senere fik talt med sin søn, gik det op for hende, at pengene absolut ikke var gået til hendes barnebarn.

 

Politiet advarer

Midt- og Vestsjællands Politi bruger anledningen til at advare om, at man aldrig skal overføre penge eller andet, med mindre man er 100 procent sikker på, at alt er i orden.

 

Politiet opfordrer til, at man altid laver en kontrolopringning i den slags sager.

 

Forløbet bekræfter, at svindlere, der er ihærdige nok, som regel får bid før eller siden. På et eller andet tidspunkt er der én, der er for venlig, for naiv, for distræt eller noget andet – og så lykkes det.

 

Selv om den med ”barnebarnet” og ”vandskaden” lyder helt vanvittig, fik manden jo flere tusind kroner ud af en beskeden arbejdsindsats. Men det var altså på bekostning af en kvinde i en høj alder.

 

Forhåbentlig klapper fælden snart for Karl Smart.

Læs også
Under en stor razzia kæmpede politiet med en aggressiv araber – da de fandt ud af, hvem de havde fat i, blev de rystede
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…