Han blev væk fra arbejde i seks år, uden at nogen bemærkede det – til sidst blev det opdaget af en komisk grund

Colourbox

Joaquin Garcia var embedsmand i den spanske by Cadiz. Han var ingeniør og ansat ved det kommunale vandværk.

 

Kommunalbestyrelsen havde udpeget ham til at føre tilsyn med bygningen af et spildevandsanlæg i byen. Men fra 2004 viste Garcia sig ikke på arbejdet. Sagen er først kommet frem nu, hvor Garcia ved en retssag er blev idømt en bøde på lidt over 200.000 kr. for sit fravær.

 

På kommunen regnede de med, at vandværket havde styr på, hvad Garcia lavede. På vandværket troede de, at han havde arbejdsplads i den kommunale administration. Således lykkedes det ham at undgå at blive opdaget i hele seks år, mens han hyggede sig derhjemme.

 

Og så blev han endda kun opdaget af en temmelig komisk grund: Kommunen stod foran at skulle tildele ham en plakette for 20 års tro tjeneste! Dermed kom sandheden for en dag.

 

Viceborgmester Jorge Blas Fernandez, der oprindelig gav Garcia jobbet, siger til avisen El Mundo: ”Jeg spekulerede på, om han stadig arbejdede, om han var gået på pension, eller om han var død. Men det fremgik af lønningslisten, at han stadig modtog sin løn.”

 

Så ringede Blas til Garcia: ”Jeg spurgte ham: ’Hvad lavede du i går? I sidste måned? I måneden før?’ Han vidste ikke, hvad han skulle svare.”

 

En noget speciel forklaring

Garcia, der nu er 69 år og på pension, hævder, at han blev mobbet og holdt uden for på arbejdspladsen. Når han kom på arbejde, var der ingen arbejdsopgaver til ham. Det skulle angiveligt være årsagen til, at han besluttede at holde sig væk – og blev væk i seks år.

 

Han siger, at han ikke turde fortælle sin kommunale arbejdsgiver om sine problemer med jobbet, fordi han var bange for, at han så mistede det – og han havde en familie at forsørge.

 

Men det må siges at være ret langt ude at hæve sin løn i seks år uden at lave et hammerslag.

 

Man skal dog ikke tro, at Garcia bare lå og drev den af på sofaen. Han var seriøst beskæftiget med at læse tanketunge bøger. Han er således blevet ekspert i den store filosof Spinoza.

 

Al respekt for Spinoza, der har ydet betydningsfulde bidrag til filosofiens historie. Men så vidt vides har han aldrig skrevet noget, der kunne bruges på kommunale vandværker …

 

(El Mundo, The Local)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…