Gammel Estrup tilbyder juleforløb for asylbørn

Foto: Gl. Estrup - Herregårdsmuseet

På baggrund af sidste års store succes med et særligt formidlingstilbud målrettet børn og unge fra de østjyske asylcentre, tilbyder Gammel Estrup – Herregårdsmuseet igen i år et sanseligt og hyggeligt møde med den danske kulturarv.

 

Tilbuddet gælder hele december måned

Børn og unge med flygtningebaggrund, som netop er kommet til landet, kan i hele december måned få sig en på opleveren, når Gammel Estrup – Herregårdsmuseet tilbyder kulturarv og julehygge i de stemningsfulde omgivelser på den gamle herregård. Tilbuddet er iværksat på baggrund af positive erfaringer fra et lignende projekt sidste år, hvor museet tilbød en række gratis forløb til målgruppen.

 

”Gammel Estrups unikke historiske rammer er oplagte til at formidle dansk kulturarv for nybegyndere, og den julepyntede herregård emmer af hygge, når vi bager julekager og stifter bekendtskab med juletræsdans og andre klassiske danske juletraditioner til forløbene i december måned” fortæller museumsformidler Helle Ingerslev Kristensen og tilføjer ”Flygtningebørnene lærer en masse om dansk kultur, og vi her på museet får nye perspektiver på formidlingen, så vi er derfor meget glade for at kunne fortsætte forløbene i år og tilmed inkludere danske børn”.

 

Et nyt tiltag med partnerskabsklasser

Som et helt nyt pilotprojekt forsøger Gammel Estrup – Herregårdsmuseet sig nemlig i år med at skabe kulturmøder mellem børn og unge med flygtningebaggrund i modtageklasser og børn i almindelige skoleklasser.

 

Tanken er at museet via en række aktiviteter kan skabe kulturmøder og grobund for læring for de to grupper af børn. ”Tanken bag partnerskabsklassen er at børn og unge lærer mere dansk i frikvarterer og under leg end hvis indlæringen af det nye sprog kun kommer fra os voksne” fortæller Helle Ingerslev Kristensen.

 

For booking af forløb kontakt museumsformidler Helle Ingerslev Kristensen på [email protected] eller på telefon  8648 3001.

 

De bedste hilsner fra Gammel Estrup – Herregårdsmuseet

 

Gammel Estrup – Herregårdsmuseet arbejder i disse år strategisk på at skabe sanselig og levende formidling for børn og unge, der ikke normalt opsøger en kulturinstitution som Gammel Estrup. Tilbuddet til børn og unge på asylcentre er således en del af en større strategi, som blandt andet også involverer børn og unge med særlige behov.

 

 

Læs også
Dannebrog: Folkets flag og et nationalt symbol – en bog skrevet med et varmt, dansk hjerte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs også
En guide til Grundtvig

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs også
Malmø Operaens La Traviata: Helt igennem merveilleux

Børn og unge med flygtningebaggrund kan blandt andet prøve kræfter med produktion af klassisk dansk julepynt. Foto: Gammel Estrup – Herregårdsmuseet.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…