Fredens Moské har bildt medier og myndigheder ind, at den var moderat. Men moskeens ’sharia-råd’ dikterer en kvinde, at manden kan tage flere koner

Fredens Moské i Bazar Vest i Aarhus, er ifølge sig selv en moské med moderate synspunkter. Imamen Kassem Rachid er moskéens ansigt udadtil, og han udtaler sig gerne til medierne om moskeens moderate og tolerante afsæt. Der foregår ikke noget i moskeen, som er på kollision med dansk lov, må man forstå.

 

Men kendsgerningen er, at moskeen driver et parallelt retssystem, et sharia-råd, hvor selv samme imam er en af dommerne.

 

Fredens Moské har tidligere gjort sig bemærket, da TV 2 Østjylland i 2014 foretog en rundringning til de største moskeer i Østjylland. Man spurgte, om moskeerne tog afstand til Islamisk Stat.

 

På det tidspunkt havde Den Korte Avis afsløret, at Grimhøj-moskeen havde et forsonligt, ja ligefrem positivt forhold til terrororganisationen Islamisk Stat.

 

Det lykkedes dengang ikke at få Fredens Moské til at tage afstand til Islamisk Stat. Det virker jo noget ejendommeligt for en moské, der udnævner sig selv til at være moderat og fremme unge muslimers integration i det danske samfund.

 

Arabisk Kultur Forening

Fredens Moské drives af Arabisk Kultur Forening. En af kulturforeningens aktiviteter er fodboldklubben AKF.

 

Fodboldafdelingen fremhæves ofte som et strålende eksempel på god integration, selv om stort set alle fodboldklubbens medlemmer er lokale muslimer af anden etnisk oprindelse.

 

AKF er en darling hos medier, debattører og myndigheder. Derfor blev Den Korte Avis også voldsomt skældt ud, da vi antydede, at kulturforeningen og moskeen måske ikke var så moderate endda. Men nu har det så vist sig, at Den Korte Avis fik ret, og at det ligefrem er værre, end de fleste havde forestillet sig.

 

I anden del af TV2´s dokumentar ”Moskéerne bag sløret” udtalte ’muldvarpen’ Fatima, at hun ikke havde forventet at møde et parallelsamfund styret efter så strenge islamiske regler.

 

Sværere at være politisk korrekt

Læs også
Man sætter alle mulige integrationsprojekter i gang, der ikke fører til noget – og man vil ikke lytte til dem, der kender miljøet indefra

I 3. del af dokumentaren, som sendes tirsdag aften, kan seerne følge Fatima, da hendes ønske om skilsmisse bliver behandlet af det særlige sharia-råd i Fredens Moské.

 

Sharia-rådet består af imam og talsmand for Fredens Moské Kassem Rachid, hans bror Mahmoud Rachid samt den højt profilerede imam Nasser Qasimi.

 

Dette sharia-råd fungerer som et alternativ til det danske retssystem. Kvinden får meget klart besked på, at hun ikke skal gå til danskerne, herunder det danske retssystem.

 

I stedet skal hun underkaste sig imamerne og deres islamiske lov. Imamerne i den ”moderate” Fredens Moské og andre moskeer har skabt et ekstremt parallelsamfund.

 

Længe har danske medier og myndigheder ladet sig trække rundt ved næsen af disse kræfter. Man har sågar købt deres meningsløse påstand om, at de er moderate.

 

Men de optagelser, som foreligger fra blandt andet Fredens Moské, tager trods alt noget af uskylden hos de politisk korrekte. De er ikke meget for det, men helt lukke øjnene for virkeligheden, kan de trods alt ikke mere.

 

Læs også
TV2’s afsløring af imamer rystede danskerne – men nogle muslimer har et helt andet syn på sagen

Det er mandens ret af have 4 koner, så gå tilbage til ham

Følgende replikskifte udspiller sig i denne 3. del af TV2’s dokumentarprogram:

 

Fatima: ”Jeg blev træt af ham og havde ikke længere lyst til ham.”

 

Nasser Qasimi: ”Så I har ikke sex?”

 

Fatima: ”Vi begyndte at sove hver for sig. Så blev han mere irriteret og begyndte at sige, at sex er hans ret ifølge sharia-loven, selv hvis der er strid mellem os. Så blev striden lidt værre, og nu vil han have en kone mere. Hans familie siger, at der er en kone til ham i Tyskland. Han vil have en kone mere. Det vil jeg ikke acceptere.”

 

Kassem Rachid: ”Det er vores pligt at sige til dig, at det er tilladt. Det er mandens ret at tage den anden, den tredje og den fjerde kone. Det er helt naturligt.”

 

Fatima: ”Så vil jeg skilles. Hvis han bliver gift med en mere, vil jeg skilles.”

Læs også
Rabiate imamer har frit spil i Danmark

 

Nasser Qasimi: ”Du kan ikke kræve skilsmisse på det grundlag. Det er ikke tilladt. I henhold til sharia. Tag nu tilbage, som om intet af det her var sket. Snak ikke om fortiden overhovedet.”

 

Kassem Rachid: ”Lad være med at snakke om de ting, I har gjort. Hvis I ikke kan det, må I komme tilbage.”

 

Nasser Qasimi: ”Hvis I ikke kan det, er det op til Gud.”

 

Kassem Rachid: ”Hvis I ikke kan det, så har I fejlet foran Gud.” (TV 2)

 

Opløser sharia-råd

TV2’s optagelser har allerede skabt stor frustration i Fredens Moské og på byens rådhus.

 

Læs også
Der er muslimer i Danmark, som ikke vil tage afstand fra Islamisk Stat – men TV ynker dem som ofre efter terroren i Paris

Rabih Azad Ahmed, som har nære relationer til de muslimske miljøer i Østjylland indkaldte derfor til et møde søndag eftermiddag. Rabih Azad Ahmed (R) er rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus.

 

Repræsentanter for flere organisationer i Gellerup deltog, herunder repræsentanter fra Grimhøj-moskeen og Fredens Moske. Efter mødet oplyste rådmanden til TV2 Østjylland, at nu havde muslimerne opløst sharia-rådet. (TV 2)

 

”Man skal være mere end naiv for at tro på det”

Bünyamin Simsek(V), der er rådmand for Børn og Unge i Aarhus, tror ikke meget på, at de fundamentalistiske muslimer pludselig er vendt på en tallerken.

 

”Det er fantastisk, at et tv-indslag, der er lavet skjult, og et møde, som den radikale rådmand har taget initiativ til, medvirker til, at en gruppe mennesker lige pludselig vælger at fortolke deres religion på en helt ny måde og vil efterleve den på en helt ny måde. Jeg har den overbevisning, at man skal være mere end naiv, hvis man tror på det, siger Bünyamin Simsek til TV 2 Østjylland. (TV 2 Østjylland)

 

Slut med planer om stormoské

Muslimske foreninger i Gellerup har gennem flere år arbejdet med planerne om at bygge en stormoské. Aarhus kommune har derfor i forbindelse med helhedsplan Gellerup skabt byrådsflertal for at sælge en grund på kanten af Gellerup til et kommende moskeprojekt.

 

Læs også
Imamen ved stor dansk moské tager afstand fra terror i Paris, men hvad mener han om Islamisk Stat?

Men nu vil borgmesteren annullere aftalen. Han har mistet tilliden efter at have set dokumentaren, hvor den ”moderate” Fredens Moske viser, at de taler med to tunger.

 

Borgmesteren er forståeligt nok rystet over dobbeltspillet, han har mistet tilliden.

 

”Jeg synes det er afgørende, at vi her har med en forening at gøre, der lodret imod dansk lovgivning lægger pres på en kvinde, for at acceptere, at blive voldtaget af sin mand. Med det her udgangspunkt kan vi ikke acceptere at gå videre,” siger Jacob Bundsgaard(S) borgmester i Aarhus. (TV 2)

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…