Fransk favorit til præsidentposten vil indføre grænsekontrol i ændret Schengen-aftale

Tidligere premierminister Francois Fillon, der er den borgerlige favorit til at efterfølge socialisten Francois Hollande som præsident, vil bevare Schengen-aftalen, men genforhandle den, så der indføjes skærpet grænsekontrol.

 

Den tilsyneladende selvmodsigelse er affødt af den chokerende oplevelse, at Europas mest eftersøgte terrorist, tuneseren Anis Amri, uhindret kunne passere fire EU-grænser på sin flugt fra Berlin

.

Først slap han fra Tyskland ind i Holland, dernæst over grænsen til Belgien, videre over grænsen til Frankrig og endelig over grænsen til Italien, efter at have skiftet til tog i Lyon.

 

Fra den yderste venstrefløj til det yderste højre forsøger konkurrerende kandidater at så tvivl om Fillons program, der lægger vægt på øget indsats mod den ukontrollerede muslimske indvandring i Frankrig.

 

Hans forslag bliver fremstillet som bævrende valgflæsk. Men faktisk har han skrevet en hel bog, der hedder ”Faire”, om, hvordan han vil ændre fransk politik totalt.

 

Effektiv kontrol

På side 207 kan medbejlerne til at rykke ind i Elysée-palæet læse disse linjer, hvis de ellers havde lyst til det:

 

”Asyl er en ret, som Frankrig i stor udstrækning har indført for befolkninger, som er bragt i fare af deres regeringer eller af krige. Desværre bliver denne ret i dag misbrugt af migranter, som ikke kan foregive at være forfulgt.

 

I 2014 blev der indgivet 70.000 ansøgninger om asyl i Frankrig. 80 procent blev afslået. Men hvem ved, at kun fem procent af de afviste forlod Frankrig.

 

Resten lever illegalt i Frankrig i håb om, at deres situation bliver regulariseret. Det undergraver alle vore sociale foranstaltninger og især mulighederne for indlogering. Det er nødvendigt at skære behandlingen af asylansøgninger ned til seks måneder, indlogere ansøgerne i særlige centre og  reducere tidsfristen for frivillig udrejse.

 

Kontrollen med de europæiske grænser må gøres effektiv. Jeg er tilhænger af fri bevægelighed i Europa. Jeg har ingen nostalgiske følelser for barrierer og visa, men den frie bevægelighed skal ikke være anarki. Jeg vil ikke udtræde af Schengen-aftalen, men jeg vil have vore partnere med til at ændre traktaten. Den nye aftale skal omfatte oprettelse af et korps af grænsevagter og skabelse af en kontrol med usikre identiteter.

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

 

Man bliver ikke fransk uden at ville det oprigtigt. Ikke blot ved at være født her eller være gift med en fransk kone. De ansvarlige i regeringen må leve op til deres ansvar, ikke tale udenom, men se kendsgerningerne i øjnene.”

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…