Fødevareminister går ind i ’frikadelle-krigen’ i skoler og kantiner

Tirsdag blev Europa ramt af endnu et islamisk terrorangreb. Imens fortsætter europæiske myndigheder og politisk korrekte grupper stille og roligt med at bøje af for islams krav i hverdagen.

 

Det sker på mange måder. Én af dem er at underkaste sig islamiske regler for, hvad der må spises, i offentlige institutioner. Eksempelvis daginstitutioner og skoler.

 

En række steder bliver svinekød således taget af menuen, fordi muslimer ikke må spise den slags. Det sker ikke bare i Danmark, men også i andre europæiske lande.

 

I Danmark førte det i begyndelsen af året til den såkaldte frikadelle-krig i Randers. Nu breder denne krig sig uden for landets grænser. Og en minister er gået ind i den.

 

Ministerens bekymring

Den tyske fødevareminister Christian Schmidt råber nu vagt i gevær. ”Jeg iagttager med bekymring, at svinekød bliver taget af menuen i skoler og kantiner,” siger han. (Die Welt)

 

Han føjer til, at man ikke kan nøjes med at servere den mad, som ingen tager anstød af. Det er en helt uacceptabel indskrænkning. Ikke-muslimer må have muligheden for at spise svinekød.

 

Fødevareministeren kommer dog ikke med noget konkret indgreb for at sikre svinekød på menuen.  Han satser på, at debatten kan ændre situationen.

 

Det er da i hvert fald noget, at en minister rejser denne debat. Det har man endnu ikke set nogen dansk fødevareminister gøre.

 

Forargelsens kor

For nogen tid siden gik det store borgerlige parti CDU i Slesvig-Holsten ud med et lignende budskab. I en udtalelse afviste partiet, at flertallet af misforstået hensyntagen må undvære svinekød.

 

Læs også
Min søn og hans veninde spiste en pizza – så blev de overfaldet af 5-6 indvandrere med en uhyggelig begrundelse

Denne tyske debat drejer sig vel at mærke om, at der skal være en valgfrihed, som giver mulighed for at spise svinekød. Ingen tvinger muslimer til at gøre det.

 

Alligevel blev CDU i Slesvig-Holsten overfaldet af et forargelsens kor, der lod, som om der var tale om et overgreb på muslimer. Reelt ønsker disse forargede røster tilsyneladende ikke valgfrihed, men indordning under islams regler.

 

I tre franske kommuner har man ligefrem erklæret: ”Det er gris eller ingenting.” Forstået på den måde, at når der er svinekød på menuen i en institution, så må muslimer enten spise det eller have deres egen mad med.

 

Folkelig opbakning

Denne debat er forholdsvis ny i Tyskland. I Danmark blussede den for alvor op i form af ”frikadelle-krigen” i Randers. Et flertal i Randers’ byråd besluttede, at svinekød ikke måtte udelukkes fra menuen i kommunens børneinstitutioner.

 

Beslutningen i Randers mødte også forventelig kritik. Men som i så mange andre sager har det vist sig, at befolkningen ikke deler de politisk korrekte synspunkter.

 

En meningsmåling i januar i år viste, at 60 procent syntes godt om beslutningen i Randers, mens 27 procent var imod. (YouGov/MetroXpress)

Læs også
Tidligere fransk præsident: Hvis muslimer ikke vil spise svinekød i skolen, må de bare spise dobbelt portion pommes frites

 

Den politiske korrekthed er blevet mast ned over hovedet på de europæiske befolkninger. ´De har aldrig bedt om at få fjernet svinekød fra menuen.

 

De har heller aldrig bedte om at få store muslimske parallelsamfund, som i stigende omfang avler terrorangreb …

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…