Flygtninge var inviteret til en jobmesse – men i stedet for at finde sig et arbejde brugte syrere messen til at lave politisk ballade mod Inger Støjberg

Arkivskærmprint-YouTube

Mandag var der arrangeret en jobmesse i Brønderslev under overskriften: ”Mød og Match”. Her skulle flygtninge bringes i kontakt med danske virksomheder for at få et arbejde. Det skriver dr.dk.

 

Dette må siges at være stærkt tiltrængt. Flygtninge kommer kun i meget begrænset omfang i arbejde, som De Korte Avis har påpeget. De fleste lever år efter år på de danske skatteyderes regning.

 

Men her var altså chancen for at få fodfæste på arbejdsmarkedet. Hvis man altså ville.

 

Det ville en gruppe på omkring 30 syriske flygtninge åbenbart ikke.

 

Integrationsminister Inger Støjberg skulle åbne messen kl. 10. Men da hun gik på scenen forlod syrerne lokalet. Ifølge dem selv skete det i protest mod regeringens udlændingepolitik.

 

Danskerne betaler

Tilsyneladende spillede det ikke nogen rolle for syrerne, at denne politik har et stort flertal af den danske befolkning i ryggen.

 

Tilsyneladende spillede det heller ikke nogen rolle, at arrangementet gav dem mulighed for at finde en arbejdsplads. Det var vigtigere for dem at lave en politisk protestdemonstration.

 

Så kan de jo leve videre på den offentlige forsørgelse, som i høj grad betales af de mange danskere, der støtter Inger Støjbergs stramme udlændingepolitik.

 

Tilsyneladende fik syrerne slet ikke den tanke, at deres optræden kun vil gøre danske vælgere endnu mere opsatte på at støtte den stramme linje.

 

Støjbergs svar

Læs også
Inger Støjberg vraget – både Venstre og Socialdemokratiet glider nu væk fra den stramme udlændingepolitik

Inger Støjberg selv reagerede skarpt på syrernes optræden med en besked på sin Facebook-side:

 

”Det er ærligt talt underligt, at det er vigtigere for disse flygtninge at protestere mod mig end at komme i arbejde.

 

Danmark beskytter dem mod krigen, de får mad, tøj, deres børn går i skole og bliver de syge, kommer de på hospitalet. Vi hjælper dem efter alle kunstens regler, og i dag afholdt Brønderslev Kommune oven i købet en jobmesse, hvor lokale virksomheder beredvilligt stod klar.

 

Der var heldigvis mange positive flygtninge i mellem, som greb chancen og var i kontakt med virksomhederne, men en gruppe valgte i stedet at benytte dagen til at protestere mod regeringen og den førte politik i det land der – efter min mening – giver dem så meget.

 

Det har jeg meget svært ved at forstå. Jeg forventer, at man – når man kommer til Danmark – forsørger sig selv og sin familie, og at man tager Danmark og vore værdier til sig. Vort land og samfund er generøst, og det bør man som flygtning være taknemmelig over.”

 

Hvad har de gjort for at få arbejde?

Sådan lyder salutten fra integrationsministeren.

Læs også
Inger Støjberg smider en bombe under Danmarks forhold til FN’s migrationspagt

 

Det kunne være interessant at få at vide, hvad de pågældende syrere egentlig har gjort for at finde sig et arbejde, så de ikke skal være en økonomisk byrde for det danske samfund.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…