Rapport ryster Frankrig: Afslører hvor mange unge franskmænd, der har tilsluttet sig Islamisk Stat

You Tube

PARIS: Antallet af jihadister fra Frankrig, som kæmper i Syrien og Irak for det islamistiske kalifat, er fordoblet på få år. I 2014 drejede det sig om 4800. I 2015 var tallet steget til 8200. Og det vokser fortsat.

 

Det største chok for politiet og myndighederne er en ny opgørelse, som viser, at 23 procent af de radikaliserede unge franskmænd er konvertitter Det vil sige, at næsten en fjerdedel af jihadisterne ikke er vokset op i en muslimsk kultur. De har fået en mere eller mindre katolsk opdragelse.
Radikalisering i fængslerne og via internettet

Ifølge indenrigsminister Bernaod Cazeneuve er godt 2.000 blevet påvirket af muslimske medfanger under afsoning i franske fængsler. Mange af de franskfødte hellige krigere kendte ikke hinanden, før de stod på syrisk grund og aflagde ed med ordene: “Der er kun én gud, Allah, og Muhammed er hans profet”.

 

Maxime Hauchard voksede op i Normandiet og var 17 år, da han på sin PC så  programmer, der vakte hans interesse for islam. Michel dos Santos kom fra Île-de-France, regionen omkring Paris, og var 18 år, da han på et aftenkursus lod sig påvirke af en muslimsk medstuderende til at konvertere. De to franskmænd mødtes under de sorte bannere i den såkaldte islamiske stat.

 

Maxime Hauchaard har optrådt på en video sammen med en gruppe bødler, der skar halsen over på værgeløse gidsler. Blandt dem den amerikanske Peter Karvig. Michel dos Santos hævder på Twitter, at han ikke har deltaget aktivt i den slags grusomheder, men er i felten som kriger.

 

Krigernes familier er desperate
I Toulouse er en ung pige den eneste i familien, som er blevet tilbage i Frankrig. Hun fortæller, at hendes bror tog til Syrien med ordene, at hans børn ikke skulle vokse op i de vantros land.

 

I fransk fjernsyn vistes onsdag aften en telefilm, hvor skuespilleren Sania Sassi i rollen som mor til Chama, talentfuldt fremstillet af Lina Elarabi, gav en dramatisk fremstilling af forældres håbløse kamp for at afværge radikalisering af deres børn.

 

Telefilmen bygger på en sand historie, hvor Chama efter at have bestået den mundtlige del af sin statsvidenskabelige embedseksamen giftede sig muslimsk over internettet med sin “forlovede” Louis. Han havde forladt sin franske familie for at blive hellig kriger i Syrien.

 

Moderen finder en Koran under datterens madras og et pas, som er blevet smuglet ind i hjemmet i en pizzabakke. Derefter følger en dramatisk kamp for at hindre datteren i at slutte sig til sin radikaliserede ægtemand.

 

Beholder deres statsborgerskab

Filmen blev efterfulgt både af en debat og en dokumentar.  Og seerne blev forberedt på, at den franske Nationalforsamling om få dage formentlig opgiver at ændre grundloven, så folk med dobbelt statsborgerskab kan fratages deres franske pas.

 

Det lovede præsident Francois Hollande at gennemføre i en tale dagen efter terroristernes blodbad i november. Men konverterede unge franskmænd har ikke noget statsborgerskab i muslimske lande, og simpel jura forbyder at gøre dem statsløse.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…