Falske pengesedler er i omløb – her er politiets tips til, hvordan du kan spotte dem

Politiet via Dagens.dk

Sydsjællands og Lolland-Falster Politi efterlyste for en lille uge siden (6.6) falske 500-krone sedler.

 

De fandt over 20 sedler, men mente, at der var flere. Derfor bad de handlende og andre om at holde øje med de sedler, som de fik i hånden.

 

Politiet har ransagede tre adresser i Dannemare, Nørre Alslev og Fuglebjerg inden for de sidste uge.

 

Anledningen var, at falske 500-kronesedler er blevet brugt som betaling i adskillige butikker på Lolland-Falster og Sydsjælland igennem de seneste syv uger. Det oplyser politikredsen i en pressemeddelelse.

 

– Særligt i området omkring Næstved har der været flere tilfælde, hvor der er betalt med falske 500-kronesedler, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falster Politi.

 

Tre personer blev anholdt ved ransagningen, men der er stadig falske sedler i omløb, og derfor beder politiet fortsat offentligheden om hjælp.

 

– De blev alle fremstillet i lukket grundlovsforhør lørdag sigtet for overtrædelse af straffelovens §§ 166 og 167 ved at fremstille falske pengesedler og anvende falske pengesedler. En 25-årig kvinde blev fængslet i fire uger, en 43-årig mand blev fængslet i to uger, og en 24-årig mand fik anholdelsen opretholdt i 3×24 timer med henblik på at afklare hans eventuelle rolle i sagen.

På billedet kan du se, hvordan du spotter, om en seddel er uægte.

 

 

 

 

 

Læs også
 Det er politiets fornemste opgave at beskytte truede personer – ikke at lukke munden på dem

 

 

 

 

 

 

 

 

Ringen i venstre hjørne: De falske penge har to serienumre – 263751H og 872828C.
Ringen i midten: Når sedlen holdes op mod lyset, vil den ikke reflekterer lyset i forskellige farver som en ægte seddel. Dette formentlig fordi de falske sedler er lavet på en kopimaskine.
Ringen i nederste højre hjørne: Tallet her er sedlens litranummer. De falske penge har primært to forskellige – A5121H og A0112C.
Ringen i øverste højre hjørne: Papirkvaliteten er en helt anden. Politiet mener, at de uægte sedler er printet ud på en farveprinter.

 

Kontakt politiet på 114 hvis du se en mistænkelig seddel

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…