En mand i pengenød gennemførte et skudsikkert svindelnummer: Men så gik det helt galt, da han brugte kuglepennen

På papiret så det godt og skudsikkert ud, da en 38-årig mand fra Herlev ville ud af sin gæld på en alternativ måde.

 

Ifølge sn.dk planlagde han et svindelnummer mod Elgiganten i Næstved, og metoden var meget enkel.

 

Købte elektronik i stor stil til skole

På Sct. Jørgens Skoles hjemmeside havde han fundet skolens EAN-nummer, og bevæbnet med det og skolens adresse gik han ind i Elgiganten.

 

Her udgav han sig for at være ansat på skolen, og købte på skolens vegne TV-apparater, spillekonsoller og iPads for ialt 45.000 kroner. Ekspedienten har uden tvivl været henrykt over det store salg.

 

Efter at have udvalgt varerne udfyldte den 38-årige mand Elgigantens formular for køber med skolen navn og adresse samt EAN-nummer, men da han stod med kuglepennen og skulle skrive under, gik det galt.

 

Helt automatisk og formentlig uden at tænke over det, kvitterede han med sit eget navn og forlod butikken med varerne, som han efterfølgende solgte på det sorte marked.

 

Politiet havde svært ved at finde ham

På grund af navnet var det i første omgang en smal sag for politiet at identificere manden, men til gengæld var det svært at opspore ham.

 

Svindelnummeret blev begået i marts 2013, men først i sidste uge lykkedes det for politiet at få fat i den 38-årige og fremstille ham ved Retten i Næstved.

 

Manden erkendte svindelnummeret og blev ifølge sn.dk idømt 60 dages betinget fængsel samt 60 dages samfundstjeneste. Desuden skal han tilbagebetale de 45.000 kroner.

 

Læs også
Svindelsagerne mod Britta Nielsen, store virksomheder og Asmaas mand undergraver tilliden i det danske samfund

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…