Et byråd sætter rekord i politisk korrekt idioti – de vil lave regler, der beskytter borgerne mod noget, som de ikke har godt af at se

Colourbox

Byrådet i Norges tredjestørste by Trondheim har vedtaget en særlig politik for, hvilke reklamer man mener, at byens indbyggere kan tåle at blive udsat for.

 

Man tør tilsyneladende ikke overlade det til borgerne selv at afgøre, hvad de har lyst til at se på, og hvad de får ud af det.

 

Byrådet er bekymret for, at visse reklamer kunne udløse forkerte tanker hos nogle borgere. Så politikerne vil nu beskytte borgerne mod dem selv.

 

Nærmere bestemt gælder det reklamer, som optræder på offentligt ejede reklamepladser.

 

”Negativt kropsbillede”

Byrådet i Trondheim mener således ikke, at borgerne kan tåle at se reklamer, der kan give dem et ”negativt kropsbillede”, oplyser TV-stationen NRK.

 

Fremover vil muskuløse mænd i badebukser og kvindelige bikini-modeller formentlig blive forbudt af byrådet, fordi det kunne give mavesvære mænd og buttede kvinder mindreværdskomplekser.

 

Et byrådsmedlem fra Socialistisk Venstreparti, Ottar Michelsen, mener, at byen har et ansvar for at forskåne borgerne for en følelse af, at de skal stræbe efter at opnå ’den perfekte krop’.

 

Det konservative byrådsmedlem Yngve Brox har en anden opfattelse. Til NRK siger han:

 

”Vi kan ikke forbyde og regulere os til det samfund, vi ønsker, på alle områder. Så skulle vi regulere ned til mindste detalje, hvilke billeder der er i orden, og det er håbløst.”

 

Med fedtet hår og det hele

Læs også
Slik-koncern hylder det islamiske tørklæde i reklamer – imens gør modige kvinder oprør mod det

Foreløbig har byrådets flertal ikke taget stilling til, hvordan forbuddet skal virke, og hvem der skal sikre, at det bliver overholdt. Det bliver muntert af følge, hvad man finder ud af.

 

For det første kan det være noget svært at sørge for, at reklamefolk ikke skaber urealistiske billeder af virkeligheden. Det ligger jo ligesom i reklamens natur, at den former idealbilleder, der giver næring til folks drømme.

 

Man sælger nok ikke mange badeshorts eller underbukser på billeder af mænd med en ordentlig havestue ud over bukselinningen – selv om det må siges at være ret realistisk.

 

Det bliver spændende at se, hvordan man i Trondheim vil få reklamefolk med på ideen om reklamer, der giver et nådesløst realistisk billede af hverdagen. Med fedtet hår og det hele.

 

Byrådet på inspektionstur

For det andet er det lidt svært at se for sig, hvordan byrådet konkret vil sikre, at ingen reklamer er politisk ukorrekte.

 

Skal byrådet have et ’reklameudvalg’, der drager rundt i byen og inspicerer reklamesøjlerne for at sikre sig mod, at der optræder alt for lækre mænd og kvinder? Skal der for eksempel være konkrete regler for passende brystmål og muskelstørrelse, så man undgår ’negative kropsbilleder’?

Læs også
En pige på 15 år blev gruppevoldtaget af tre afrikanere – nu har de fået mild dom af “humanitære grunde”

 

Trondheims enestående forsøg på folkeopdragelse bør følges med interesse. Det vil kunne give input til at få afklaret det interessante spørgsmål:

 

Hvor langt kan man komme ud i politisk korrekt idioti?

 

(NRK, The Local)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…