En voksen voldsmand gav sig ud for at være et ”uledsaget flygtningebarn” – det blev accepteret, selv om han absolut ikke lignede et barn

Institutionen Grenen. Region Midtjylland.

Hvis en mand på omkring 23 år påstår, at han er et uledsaget flygtningebarn på 17 år, kan han tilsyneladende slippe afsted med snyderiet, uden at nogen tvivler på hans udsagn.

 

Og hvis han ellers opfører sig ordentligt, vil snyderiet sandsynligvis aldrig blive afsløret, og den voksne mand kan se frem til at blive hjulpet, som om han var et stakkels ensomt barn.

 

Et ”uledsaget flygtningebarn” i Grenaa opførte sig dog på en måde, så det blev afsløret, at han er omkring 23 år.

 

”Asylbarnet” blev anbragt på en sikret institution i Grenaa, men hans adfærd var aggressiv og voldelig. Da han så havde bidt en ansat og trykket ribbenene på en anden, meldte institutionen ham til politiet. (DR)

 

En voksen voldsmand

Politiet kunne så oplyse at han er omkring 23 år, og at han er eftersøgt af fransk politi gennem Interpol for et groft overfald. Kort sagt: en voksen voldsmand.

 

”Vi fik at vide, at han var 17, og vi har ikke ret til at afvise ham, selv om vi efter at have mødt ham vurderede, at han var ældre,” siger Lars Emil Andersen, der er forstander på den sikrede institution i Grenaa, hvor ”asylbarnet” var placeret.

 

Havde manden ikke havde skabt sig tosset, ville han formodentlig være gledet stilfærdigt gennem systemet, måske endda uden at blive afsløret som eftersøgt voldsmand. Men mandens facade krakelerede på institutionen i Grenaa:

 

”Han havde en meget aggressiv adfærd, der skabte utryghed for de børn og unge, som er anbragt her. Så vi så os nødsaget til at have ham skærmet fra at være med sammen med de andre børn og unge,” fortæller Lars Emil Andersen. der bekræfter at manden var voldelig over for to medarbejdere.

 

Der skal bedre styr på, hvornår der bliver fuppet

Manden har været eftersøgt gennem Interpol, men han blev tilsyneladende ikke opdaget ved indrejse i Danmark, selvom han blev registreret som asylansøger – altså uledsaget flygtningebarn.

 

Læs også
’Sydlandsk mand’ gjorde seksuelle tilnærmelser til kvinde på gaden – da hun afviste ham, fik det uhyggelige konsekvenser

Det kan naturligvis ikke udelukkes, at der er sket en fejl et sted i systemet, så oplysningerne om ham er strandet. Men manden har måske også haft held til at snyde, fordi det ikke er normal procedure at foretage noget tjek på et uledsaget flygtningebarn. Vi ved det ikke, men det kunne være interessant at få belyst.

 

Under alle omstændigheder er der brug for, at der strammes gevaldigt op blandt de medarbejdere der godkender asylansøgere som uledsagede flygtningebørn. Man skal simpelthen bliver bedre til at vurdere asylansøgerne og ved den mindste tvivl foretage en nærmere undersøgelse af asylansøgerens alder.

 

Mange ”flygtningebørn” på sikrede institutioner er over 18 år

Institutionslederen i Grenaa mener også, at nogen burde have reageret på mandens påståede barnestatus, før han kom til deres institution.

 

”Der burde have været andre inden anbringelsen, der ligesom vores medarbejdere var i tvivl om hans alder,” siger han. (DR)

 

Behovet for at stramme op er temmelig stort. Ifølge Danske Regioner var knap halvdelen af de uledsagede flygtningebørn, der i 2015 blev placeret på sikrede døgninstitutioner, over 18 år.

 

Og da der blev anbragt 55 uledsagede børn på institutionerne i 2015, er det altså omkring 25 voksne mænd på sikrede institutioner, som har taget Danmark godt og grundigt ved næsen!

Læs også
Dansk Folkeparti ikke velkomne i området – partimedlemmer truet med tæsk og køller, da de ville hænge valgplakater op

 

Nogle af dem er decideret farlige

Ifølge formanden for regionernes psykiatri- og socialudvalg Charlotte Fischer (R) ”er nogle af dem dybt traumatiserede, har svære oplevelser bag sig, er voldelige og måske ligefrem rigtig farlige”.

 

Charlotte Fischer mener også, at institutionerne ikke er gearet til den slags mennesker. Det har hun sikkert ret i. Hvis det danske samfund er tvunget til at tage sig af disse mennesker, bør det i første omgang foregå på lukkede afsnit, hvor man kan gennemføre en nøjere vurdering af dem.

 

Myndighederne har et stort ansvar for at sikre, at en sådan person ikke pludselig kan gå amok på åben gade.

 

Men i det hele taget skal der sættes en stopper for, at folk fupper med deres alder og snyder sig til asyl under dække af at være ”uledsagede flygtningebørn”.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…