En offentlig TV-station i Marokko gav kvinder gode råd om, hvordan de sminker sig, så skaderne fra mandens vold ikke kan ses


 På en stor statslig TV-station i Marokko, der hedder 2M, sender man om formiddagen et program, der henvender sig til kvinder, især husmødre.

 

”Sabahiyat”, hedder programmet, som typisk beskæftiger sig med opskrifter, mode og sminketips. Normalt er det et helt ukontroversielt program.

 

Men sidste onsdag bragte man et indslag ud over det sædvanlige.

 

Sminke er svaret på hustruvold

Her så man, hvordan en venligt smilende make up artist sminkede en ung kvinde, der skulle forestille at være offer for hustruvold. Man ville give kvinder i denne situation nogle tips.

 

Sminkeeksperten havde malet blodudtrædninger rundt om øjnene, så skaderne så så livagtige ud som muligt. Til sagte, behagelig guitarmusik lagde hun derefter en sminke, der kunne skjule skaderne.

 

Da hun var færdig med sminken, sagde hun: ”Vi håber, sat disse skønhedstips kan hjælpe dig til at komme videre i din hverdag.”

 

Så ved kvinden, hvad hun skal gøre, næste gang manden slår hende: lægge en lækker sminke, der gør volden usynlig!

 

Sådan håndterer man konsekvenserne af et kvindesyn, der er udbredt i muslimske lande. TV-programmet har måske oven i købet ment, at det lagde en meget moderne vinkel på problemet med de spændende sminketips.

 

Protester

Men det var der en del mennesker på nettet, som var uenige i. Man lavede en underskriftindsamling, der protesterede heftigt mod indslaget.

 

Læs også
DR og TV2 fortier en af de vigtigste afsløringer i lang tid: Integrationen af indvandrere fungerer overhovedet ikke

Her lød det, at i stedet for at ”tildække hustruvold med sminke” skulle det statslige TV fordømme voldsmændene.

 

TV-stationen fjernede derefter indslaget fra sin hjemmeside. Det cirkulerer dog stadig på nettet.

 

Fredag undskyldte TV-stationens ledelse så for ”fejlskønnet” hos programmets redaktion. Indslaget var ”fuldkommen malplaceret” og manglede forståelse for ”alvoren i problemet med vold mod kvinder”.

 

Programmet er taget af. Men volden mod kvinder er der stadigvæk.

 

 

https://www.theguardian.com/society/2016/nov/27/moroccan-state-tv-shows-women-how-to-hide-domestic-violence

 

https://www.welt.de/vermischtes/article159801056/Das-empfiehlt-Marokkos-Staatssender-misshandelten-Frauen.html

Læs også
Video: TV-reporter befinder sig blandt illegale afrikanske immigranter – pludselig forsvinder hun fra billedet, og der lyder et skrig

 

 

 

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…