Kvindelig fængselsbetjent udsat for grov vold – indsat skar hende i halsen med barberblad

En fængselsbetjent blev lørdag eftermiddag udsat for et voldsomt overfald i Randers Arrest. Det oplyser Fængselsforbundet.

 

Overfaldet sker i en celle, hvor en mandlig indsat pludselig kaster sig over betjenten. Han slår hende i ansigtet, river store totter af hendes hår og skærer hende med et barberblad.

 

To kollegaer iler til, og lægger overfaldsmanden i håndjern, hvorefter den kvindelige betjent køres stærkt forslået på skadestuen. Hun har blandt andet mistet to tænder.

 

Fængselsforbundets formand Kim Østerbye kalder overfaldet meget groft:

 

“Det er desværre et eksempel på, at de indsatte er blevet hårdere i Kriminalforsorgen, og at sikkerheden ikke er fulgt med. Overfald og trusler er alt for stor en del af dagligdagen i fængsler og arresthuse. Jeg er meget bekymret over udviklingen. Jeg håber, kriminalforsorgen vil tage vores opråb om flere på vagt mere alvorligt. Vi er i massivt personaleunderskud. Det er for ringe, når vi skal passe på så farlige mennesker,” siger han.

 

Kilde: Fængselsforbundet

 

Der mangler personale

Et massivt personaleunderskud sætter fængselsbetjente i farlige situationer, lyder det fra deres forbund.

 

Hvis vagtplanerne skal hænge sammen i landets fængsler og arresthuse, skal der ansættes 200 til 300 nye fængselsbetjente.

 

Det er vurderingen fra Fængselsforbundet. Forbundets formand advarer om, at dårlig bemanding er et decideret sikkerhedsproblem.

 

– I øjeblikket mangler vi mellem 200 og 300 fængselsbetjente bare for at besætte de vagter, der er. Så der vil fortsat være alenearbejde og forholdsvist få betjente på vagt. At udfylde det personaleunderskud, som vi har lige nu, er et stort problem.

Læs også
12-årig dreng blev udsat for modbydeligt overfald fra to indvandrerdrenge – TV2 bagatelliserer sagen

 

– Og det gør i hvert fald ikke sikkerheden bedre, siger formand Kim Østerbye.

 

Meldingen kommer, efter at en kvindelig fængselsbetjent lørdag eftermiddag blev overfaldet i Randers Arrest.

 

Overfaldet skete i en celle. En 18-årig mandlig indsat slog betjenten i hovedet, rev totter af hendes hår og snittede hende med et barberblad, oplyser Fængselsforbundet.

 

Barberbladet kom fra en engangsskraber, som den indsatte havde fået udleveret.

 

Manden er sigtet for vold mod tjenestemand. Han blev søndag i et grundlovsforhør varetægtsfængslet i fire uger, oplyser Østjyllands Politi.

 

Fængselsforbundet ser overfaldet som et eksempel på, at fangerne er blevet farligere.

Læs også
Tre mørklødede mænd væltede kvinde omkuld og stjal hendes ting – hjælp politiet med at finde dem

 

– Vi skal klædes bedre på, og vi skal have de nødvendige ressourcer til at håndtere den type fanger, der er i fængslerne, siger Kim Østerbye.

 

– Flere steder går vi enten alene eller to betjente sammen med fangerne, og det er simpelthen for lidt.

 

De seneste år er der faktisk blevet længere mellem de indsatte i fængslerne. Det hænger blandt andet sammen med et fald kriminaliteten, og at flere dømte afsoner deres straf med fodlænke eller ved samfundstjeneste.

 

Men samtidig er mange betjente gået på pension, og Kriminalforsorgen har været meget tilbageholdende med at ansætte nye, forklarer Kim Østerbye.

 

– Vi har oparbejdet et underskud, der er fuldstændigt katastrofalt for den daglige vagtbesættelse, siger han.

 

/ritzau/

Læs også
Video: Indvandrere overfuser og overfalder politifolk, der forsøger at anholde en afrikaner – de hjælpeløse betjente må give op
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…