En kilde lækkede en rystende video af en grov voldsforbrydelse til pressen – nu spørger tyskerne: Hvorfor har politiet holdt den hemmelig?

Den 8. december bragt Den Korte Avis en uhyggelig overvågningsvideo. Den viser en undergrundsstation i Berlin. En kvinde går ned ad en stejl trappe til perronen. Bag hende kommer fire mænd. Den forreste af dem har en øl i hånden.

 

Pludselig sparker han kvinden i ryggen, så hun ryger voldsomt på hovedet ned ad trappen. Hun kunne være dræbt, hvis hun havde ramt trappetrinnene med hovedet forrest, men hun når at værge for sig med den ene arm.

 

Armen brækkede, og hun fik kvæstelser i ansigtet. Men den brutale og meningsløse forbrydelse kunne altså være endt endnu værre.

 

Dette skete lige efter midnat den 27. oktober. Overvågningsvideoen forblev ukendt for offentligheden.

 

Men så blev den offentliggjort af aviserne BILD og BZ sidste torsdag (8. december). Den var blevet lækket af en anonym kilde, der kan være ansat i politiet, som jo sad på materialet.

 

Hvorfor ventede politiet?

Dagen efter offentliggjorde politiet så videoen. Man bedyrer, at det er en ren tilfældighed. Men at dømme efter debatten på Facebook er der ikke mange, der tror på den. Det virker som et lige lovlig mærkeligt sammentræf.

 

Efter offentliggørelsen af videoen er politiet begyndt at vise handlekraft. Men offentligheden undrer sig over, at denne handlekraft først og fremmest går ud på, at man leder efter den, der har lækket videoen!

 

Nu spørger man, hvad politiet har lavet i de knap halvanden måned, der er gået, siden det modbydelige optrin.

 

Man peger på, at en tidligere offentliggørelse kunne føre til oplysninger fra borgere, der kunne bidrage til sagens opklaring. Samtidig kunne videoen gøre folk opmærksomme på, at der her var en fare, som de skulle være opmærksomme på.

 

Politiets forklaring

Læs også
Video: Hunden vil sidde ned, så hvorfor ikke sætte sig på en dejlig blød baby …

Politiet siger, at det er ganske normalt, at der går så lang tid. Man skal tale med offeret og med vidner, og man skal finde spor. Ifølge politiet kunne videoen ikke offentliggøres, før det var færdiggjort – det står dog ikke ganske klart hvorfor.

 

Reaktionen på politiets forklaringer er meget kritisk i medierne og på Facebook. Og nogen må jo være blevet utålmodig og have besluttet, at videoen skulle lækkes for at sætte gang i sagerne. Noget tyder på, at det faktisk er sket.

 

Seneste nyt er, at politiet har anholdt en af de tre mænd, der så på, mens gerningsmanden sparkede kvinden ned ad trappen.

 

Du kan her se et tysk TV-indslag om sagen, som er tekstet på engelsk (TV-stationen rbb/24). Du kan også se den oprindelige overvågningsvideo.

 

 

http://www.morgenpost.de/berlin/article208931945/Anzeige-gegen-Unbekannten-der-das-interne-Video-herausgab.html

 

 

Læs også
Video: Hvalpen skal møde sin far for første gang – og så kommer overraskelsen

http://www.morgenpost.de/berlin/article208929885/Wieso-die-Polizei-Video-vom-U-Bahn-Treter-erst-jetzt-zeigt.html

 

 

http://www.morgenpost.de/berlin/polizeibericht/article208921155/Polizei-veroeffentlicht-Video-vom-U-Bahn-Treter.html

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…